Solo food

Solo food

Voor familie en vrienden staan we graag in de keuken, maar als we alleen zijn… “Dinner for one” is voor Janneke Vreugdenhil intussen een feestje. Dat was een tijd geleden na een scheiding wel anders, zo beschrijft ze in “Solo food”. Toen bestond voor haar een diner uit supermarktsoep, zakken chips,...

Lees meer
Simple Food

Simple Food

Sterrenkok Sergio Herman heeft eindelijk meer tijd om thuis te zijn. Hij kookt daar graag voor familie en vrienden. Hoe? Dat laat hij zien in zijn nieuwste boek “Simple Food”. De recepten worden bereid met pure ingrediënten uit de (Mediterrane) supermarkt en zijn door iedereen eenvoudig te maken....

Lees meer
Hoe maak je ratatouille?

Hoe maak je ratatouille?

Met een geurige ratatouille eet je met speels gemak je dagelijkse portie groenten. Het is wel even wat snijwerk, maar verspil je tijd niet aan fijnsnijderij. Grof gesneden is de norm! Maak deze groenteschotel in ruime hoeveelheden, zodat je een lekker hapje voor de volgende dag overhoudt.

Lees meer
Marokkaanse visschotel

Marokkaanse visstoofschotel

hoofdgerecht met vis
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Lees meer

Winters stoofpotje

hoofdgerecht
4-6 personen
bereidingstijd ca. 2,5 uur

Lees meer

Het jaar van de boon

2016 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Jaar van de Boon. Samen met 31 andere landen, zet Nederland bonen/peulvruchten op de kaart. Peulvruchten verdienen niet voor niets een prominente plaats in een PuurGezonde voeding. We sommen even wat voordelen van bonen/peulvruchten voor je op:

  • z...
Lees meer
wildzwijnragout

Hoe maak je wildzwijnragout?

Zet deze Kerst eens wild op het menu. Dan zet je niet alleen iets lekker, maar ook iets duurzaams op tafel. Bijvoorbeeld heerlijk mals wildzwijn. Want die zijn er meer dan voldoende in Nederland.

Lees meer
Stoofpeertjes

Hoe maak je stoofpeertjes?

Mijn groenteman raakt de stoofperen zeker aan de straatstenen niet kwijt, want hij geeft ze gratis weg elke keer als je boodschappen bij ‘m doet. Jammer toch, want als er iets lekker smaakt dan zijn het wel die paarsrode, kruidige, zoete stoofpeertjes. En het mooie is: je huis gaat er zo lekker...

Lees meer
Erwtensoep

Hoe kan erwtensoep in 1 dag bederven?

Er is maar 1 oorzaak: niet goed bewaren. Erwtensoep is dik en koelt langzaam af. Bacteriën en de sporen van deze bacteriën vinden dat geweldig en tieren welig in zo’n pan. Je kunt bederven gemakkelijk voorkomen.

Zo heb je nooit meer zure erwtensoep:

  • Verdeel de soep in kleine portie en laat deze...
Lees meer
Tessa Stottelaar

Leesvoer

Eindelijk is er dan ook een Kookboekenweek! Literatuur en kinderboeken werden al tijden extra in het zonnetje gezet. Maar kookboeken moesten het tot nu toe zonder die extra aandacht doen. Als kookboekengek ben ik blij met die Kookboekenweek. Een kookboek is namelijk veel meer dan papier met...

Lees meer
caponata homemade recept aubergine

Hoe maak je caponata?

Dit is een van mijn lievelingsgerechten. Maar het blijkt dat veel mensen dit zoetzure groentegerecht boordevol aubergine helemaal niet kennen. Tijd voor een homemade recept dus! 

Lees meer
kwarktaart zonder suiker

Mango-passievrucht kwarktaart

gebak of nagerecht
8-10 personen
bereidingstijd: 15 minuten
wachttijd: 4 uur

Lees meer
Salade van ingelegde bietjes met feta & walnoten

Salade van ingelegde bietjes met feta en walnoten

lunch- of bijgerecht
4 personen
gaartijd: 1 uur

Lees meer
Pecanbrood

Pecanbrood

bijgerecht
1 brood
bereidingstijd: 15 minuten
wachttijd: 3 uur
oventijd: 35 minuten

Lees meer
dadeltaart

Dadeltaart

gebak
10-12 personen

Lees meer