PuurGezond kokosrijstkoek met rozijnen

Kokosrijstkoek met rozijnen

nagerecht of gebak
6-8 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 20 minuten

Lees meer
kwarktaart zonder suiker

Mango-passievrucht kwarktaart

gebak of nagerecht
8-10 personen
bereidingstijd: 15 minuten
wachttijd: 4 uur

Lees meer
Havermouttaart

Havermouttaart

gebak
8-10 punten
oventijd: 30 minuten

Lees meer
Tarte tatin

Hoe maak je tarte tatin?

Een klassieker uit de Franse keuken: tarte tatin. Een soort omgekeerde appeltaart, waarbij de appels onderin de ovenschaal liggen en het deeg er bovenop. Tarte tatin vind je vaak op de dessertkaart van restaurants, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf te maken.

Lees meer
dadeltaart

Dadeltaart

gebak
10-12 personen

Lees meer
Soms staat in een bakrecept de term “blinde vulling” of “blind bakken”, wat is dat?

Soms staat in een bakrecept de term “blinde vulling” of “blind bakken”, wat is dat?

Een blinde vulling gebruik je voor het bakken van een krokante deegbodem voor bijvoorbeeld een quiche of hartige taart. Daarvoor bak je een bodem 2 keer. De eerste keer gebruik je in plaats van de vulling van een quiche, een blinde vulling op de bodem van de quiche. Dit zijn bijvoorbeeld rauwe...

Lees meer
Appeltaart

Kan ik ook andere appels dan goudrenetten gebruiken voor het bakken van een appeltaart?

In feite kun je van elke soort appel wel appeltaart bakken, maar sommige soorten lenen zich er wat beter voor. Goudrenetten, Jonagold, Braeburn en Lombarts zijn bij uitstek appels voor appeltaart.

Zij laten namelijk niet al te veel vocht los tijdens het bakken en behouden hun stevigheid en smaak....

Lees meer
taartbodem vormen

Hoe kan ik voorkomen dat de bodem van hartige taarten nattig blijft?

Vraag: Ik vind hartige taarten altijd zo lekker, maar soms blijft de bodem van taarten met bladerdeeg zo nattig. Hoe kan ik dit voorkomen?

Dat is een probleem dat we vaker horen, maar gelukkig kun je verschillende dingen doen om het te voorkomen/verminderen:

  • Zorg in de eerste plaats dat de vulling...
Lees meer
Rabarbertaart

Rabarbertaart

taart of nagerecht

Lees meer
Hoe maak je worteltaart?

Hoe maak je worteltaar ?

‘Bakker, heeft u worteltaart?’ Zo begint een overbekende mop. De clou van de mop (‘Vies he?’) klopt natuurlijk niet, want worteltaart is heerlijk!

Lees meer
Hoe maak je kersenclafoutis?

Hoe maak je kersenclafoutis?

Het is weer kersentijd! Zelf plukken is natuurlijk het lekkerste, en ze dan meteen opeten. Maar als je zoveel kersen plukt dat je wat mee naar huis kunt nemen dan is deze kersenclafoutis een aanrader. Snel gemaakt en heel erg lekker als dessert.

Lees meer