Kruidenpannenkoekjes

Kruidenpannenkoekjes met tomatensalsa

lunchgerecht
4 personen
wachttijd: 30 minuten

Lees meer
Gegrilde courgette

Courgette en tomaat met geitenkaas

voor- of lunchgerecht
4 personen

Lees meer
Gazpacho koude tomatensoep

Gazpacho de tomates

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Waar kan ik tomaten het beste bewaren?

No waste: waar kan ik tomaten het beste bewaren?

Tomaten zijn vruchtgroenten, net als courgette, aubergine en paprika. Vruchtgroenten bewaar je bij voorkeur op een koele plek van rond de 12 °C. Ze blijven dan ongeveer een week goed. Bewaar ze niet in de koelkast omdat dit het narijpingsproces verstoort.

Lees meer
Gazpacho

Video: hoe maak je gazpacho?

Koude Spaanse tomatensoep is zo lekker! Zeker als je het zelf maakt. Serveer gazpacho als voorafje, als amuse of gewoon als lekkere lunch! Past ook perfect bij een zomerse picknick. Neem de gazpacho dan mee in een thermosfles zodat de soep lekker koud blijft.

Het recept vind je hier.

Als je het...

Lees meer
Hoe maak je gazpacho?

Hoe maak je gazpacho?

Op warme dagen smaakt deze koude Spaanse soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd (met een Grote Toet na). Een soep die werkelijk propvol groenten zit!

 

 

Lees meer
Linzencaprese van peulvruchten.nl

Linzen caprese

4 personen

Lees meer
Kokend water

Wat is het verschil tussen blancheren en pocheren?

Bij blancheren kook je een voedingsmiddel heel kort. Dit kun je doen door de producten kort onder te dompelen in kokend water of in ruim water kort aan de kook te brengen. Blancheren doe je om voedingsmiddelen niet te laten verkleuren, net iets zachter te maken, te kunnen ontvellen en om enzymen en...

Lees meer
tomatenbrood

Hoe maak je pan tostado con tomate?

Een homemade tomatenrecept, omdat we het niet kunnen laten. Deze keer uit Spanje. Dit voorafje of hapje is heel geschikt voor restjes brood. 

Lees meer
Arrabbiata saus

Video: hoe maak je arrabbiata saus?

Een klassieker, zo'n lekker pittige pasta arrabbiata. Niet uit een potje maar zelf gemaakt. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

Lees meer
Ratatouille

Video: hoe maak je ratatouille?

Met een geurige ratatouille eet je met speels gemak je dagelijkse portie groenten. Maak deze groenteschotel in ruime hoeveelheden, zodat je een lekker hapje voor de volgende dag overhoudt.
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de...

Lees meer
roerei met paprika en tomaat

Roerei met paprika, ui en tomaat (Chachouka)

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Bolognesesaus

Video: bolognesesaus

Het is misschien wel de meest gegeten pastasaus. En de lekkerste en puurste variant maak je natuurlijk zelf. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

 

 

Lees meer
tomtentaart met amandelbodem

Zomerse tomatentaart met amandelbodem

4 personen
bereidingstijd: 20 minuten
oventijd: 25 minuten

Lees meer
Virgin Mary uit De Mocktailbar

Virgin Mary uit De Mocktailbar

drank
voor 1 glas

Lees meer