Knolselderij

Knolselderij: lekker aromatisch

Knap is ie niet, de knolselderij. Maar onder het bonkige uiterlijk huist een aromatische groeten. De knollen zijn in het seizoen goedkoop en veelzijdig.

In de erwtensoep of gestampt samen met aardappels als puree, knolselderij is heerlijk. Maar met deze fantastische wintergroente kun je nog veel...

Lees meer
vega erwensoep

Hoe maak je vega erwtensoep?

Erwtensoep is heerlijk met dit koude weer, ook als je niet van vlees houdt!

Lees meer
Rode kool: winter- en zomergroente!

Rode kool: winter- en zomergroente

Wist je dat rode kool het hele jaar rond geteeld wordt? Er is een oogst in de zomer en eind herfst. Die laatste teelt is vooral een “bewaarteelt” voor de winter. Daarom is de rode kool nu voordelig en volop verkrijgbaar. Net als witte kool, spitskool en savooiekool is rode kool een zogenoemd...

Lees meer
Stamppot van spruitjes met olijven

Spruitjesstamppot met olijven

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Gluhwein

Hoe maak je gluhwein?

Je kent het van de wintersport en de kerstmarkten: gluhwein. Natuurlijk kun je het kant-en-klaar kopen in flessen, maar zelf maken is erg leuk en heel gemakkelijk!

Lees meer
Oliebollen

Video: hoe maak je oliebollen?

Bloem, gist, melk en olie. Meer heb je niet nodig voor een basisbol. Wil je meer? Voeg dan bijvoorbeeld appel en rozijnen toe, zoals wij in deze video gedaan hebben.
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct...

Lees meer
Kerststol

Hoe maak je Kerststol?

Het is best veel werk, maar wel heel leuk werk. En met een zelfgebakken kerststol wordt het kerstontbijt natuurlijk nog lekkerder!

Lees meer
Mary Stottelaar

Het wordt een groene Kerst dit jaar

Kalkoen, wildzwijn, ree of varkenshaas? Rollade, rosbief of entrecote? Waarom moet het bij het kerstdiner altijd draaien om het vlees? Het is veel leuker om groenten de hoofdrol te geven: pompoen, pastinaak, spruitjes en spinazie dus. Dat is nog eens een challenge! Afgelopen weekend heb ik eens...

Lees meer
Boerenkoolsalade met rode kool, mango en sesam uit Vers van Donal Skehan
Franse uiensoep

Video: Franse uiensoep

Heerlijk zo'n ouderwetse uiensoep. Natuurlijk met stokbrood met gegratineerde kaas.
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die verschijnen!

 

Lees meer
Dikbuikige knol met zoete smaak: koolraap

Dikbuikige knol met zoete smaak

Decennia geleden zat de koolraap in het verdomhoekje en was alleen voedsel voor armelui. Wat zonde… Oké, deze groente moet het niet van zijn uiterlijk hebben, maar de binnenkant en natuurlijk de smaak zijn super!

Citroen van het noorden
De koolraap behoort tot de familie van de kool, maar groeit in...

Lees meer
Kruidnoten

Video: hoe maak ik pepernoten (kruidnoten)?

Veel lekkerder dan in de winkel, deze zelfgemaakte kruidnoten. Door het rollen van het deeg en de heerlijke geur die daarna uit je oven komt, kom je meteen in de Sinterklaassfeer.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de...

Lees meer
Wintergranola met siaasappel en chocolade

Wintergranola met sinaasappel en chocolade

8-10 porties
bereidingstijd 30 minuten

Lees meer
Zoet met rood-witte ringen: Chioggia biet

Zoet met rood-witte ringen: Chioggia biet

Deze prachtige biet staat in de Verenigde Staten ook bekend onder de naam “Candy Stripe Beet”. En dat candy in de naam heeft de biet te danken aan de iets zoetere smaak dan de gewone rode biet. Aan de buitenkant ziet de biet er niet erg anders uit dan rode biet, maar als je hem doorsnijdt zie je...

Lees meer
Aardappel-selderijtaart

Aardappel-selderijtaart

2 personen
oventijd: 50-60 minuten

Lees meer