Zomerfruit

Zomerfruit

Geniet nog even van al het kleurige zomerfruit dat er nu is: pruimen, bramen, kersen, aardbeien, perziken en nectarines, watermeloen. Leg ze op een volkoren beschuit of snee knäckebröd, maak er je schaaltje yoghurt of kwark een stuk lekkerder mee of verwerk ze tot saus, drinkontbijt of sorbetijs.

Lees meer
Kersen: ze zijn er weer

Kersen: ze zijn er weer!

Geen zomer zonder kersen, oftewel de prunus avium. Deze steenvrucht is maar kort verkrijgbaar. Niet voor niets is er de uitdrukking “kersvers”, dus grijp je kans! Let bij het eten van dit sappige zomerfruit wel op je kleren, want kersensap is lastig te verwijderen. Kersen eet je gewoon zo, maar...

Lees meer
Groenten in juli
Gazpacho koude tomatensoep

Gazpacho de tomates

voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Hoe maak je ijskoffie?

Hoe maak je ijskoffie?

Mooi weer! Dan neem je ijskoffie. Maar een frappucino van een bekende koffieketen levert je al gauw honderden calorieën. Deze homemade variant is wat slanker en… ijskoud.

Lees meer
Hoe bereid je venkel?

Hoe bereid je venkel?

Voor je het weet, heb je last van groenteroutine. Week in, week uit, stop je dezelfde groenten in je boodschappentas. De sla, tomaten, komkommer, paprika, broccoli en bloemkool komen haast je oren uit! Neem dan eens wat anders. Venkel bijvoorbeeld, die mooie knolletjes met een subtiele anijssmaak....

Lees meer
haringsalade van nieuwe haring

Hoe maak je haringsalade?

Er is weer nieuwe haring! Heerlijk zo uit de hand of op een broodje. Maar je kunt er ook een klassieke pure haringsalade van maken.

Lees meer
Vliesbloesemlimonade

Hoe maak je vlierbloesemlimonade?

Op het blog Greendelicious vonden we het recept van een lekkere vlierbloesemlimonade. Heerlijk verfrissend en je bepaalt zelf hoeveel suiker je erin doet. Dus staat de vlier in je tuin nog in bloei, of weet je er een te staan in bos of park? Probeer het eens. Echt super eenvoudig!

Lees meer
IJs van gepureerd fruit

IJs van gepureerd fruit

Pureer eens aardbeien, mango, peer of ananas in de blender en verdeel dit over plastic houders om zelf ijsjes in te vriezen. Een gezondere verkoeling op warme dagen is er bijna niet.

Ook leuk: Verdeel het gepureerde fruit over ijsblokhouders, het liefst vrolijke vormpjes. Met enkele bevroren...

Lees meer
Gegrilde paprika

Hoe maak je gegrilde paprika?

Paprika is lekker, maar gegrilde paprika is hemels. De grill geeft de paprika een zachte, zoete en volle smaak. Perfect als voorafje of als tapa. Je kunt gegrilde paprika’s kopen in een pot of bij de traiteur. Maar als je even de tijd neemt en niet bang bent voor een beetje geknoei, dan maak je ze...

Lees meer
Gazpacho

Video: hoe maak je gazpacho?

Koude Spaanse tomatensoep is zo lekker! Zeker als je het zelf maakt. Serveer gazpacho als voorafje, als amuse of gewoon als lekkere lunch! Past ook perfect bij een zomerse picknick. Neem de gazpacho dan mee in een thermosfles zodat de soep lekker koud blijft.

Het recept vind je hier.

Als je het...

Lees meer
Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Hoe maak je een frisse smoothie van zomerfruit?

Het grote nadeel van drinkyoghurt of kant-en-klare milkshake is het hoge suikergehalte. Een alternatief zijn de lightvarianten, maar als je dan op de ingrediëntenlijst kijkt sta je verbaasd van wat er allemaal in zit. Terwijl een frisse combinatie van fruit en zuivel toch echt niet veel anders nodig...

Lees meer
Hoe maak je gazpacho?

Hoe maak je gazpacho?

Op warme dagen smaakt deze koude Spaanse soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd (met een Grote Toet na). Een soep die werkelijk propvol groenten zit!

 

 

Lees meer
Hoe maak je aardbeiensaus

Hoe maak je aardbeiensaus?

De Hollandse zomerkoninkjes zijn al weer volop te koop! Heerlijk zoet smaken ze. Perfect om een lekkere aardbeiensaus van te maken voor over ijs of voor door de yoghurt of kwark. En veel lekkerder dan een saus uit een flesje.

Lees meer
Hoe maak je een verkoelende slush?

Hoe maak je een verkoelende slush?

Tijdens een warme dag of na het sporten kun je wel verkoeling gebruiken. Wat denk je van een knalroze aardbeien- of frambozenslush. Zo gemakkelijk zelf te maken!

Lees meer