recepten

Walnootolie van Nederlandse bodem

No waste: walnootolie van Nederlandse bodem

PuurGezond is fan van noten, zoals walnoten. En dan natuurlijk het liefst van Nederlandse bodem. Het...

Lees meer
hoe populair is puurgezond

Hoe populair is PuurGezond eigenlijk?

We vinden het hartstikke gaaf dat we mogen concluderen dat jullie best graag op onze website komen....

Lees meer
Vinaigrette

Waarom moet er mosterd in een vinaigrette?

Een vinaigrette is een mengsel van olie en azijn. Nu kan vet (olie) niet mengen met water (azijn) en...

Lees meer
Honing-mosterddressing

Video: hoe maak je honing-mosterddressing?

Met maar een paar ingrediënten maak je razendsnel je eigen honing-mosterddressing. Het recept vind...

Lees meer
vinaigrette zelf maken

Hoe maak je vinaigrette?

Natuurlijk kun je de sla versieren met een kant-en-klare dressing uit een fles. Maar er gaat niets...

Lees meer

Salad in a jar

Bij PuurGezond zijn we dol op soepen tussen de middag, afgewisseld met lekkere salades. Eet jij ook...

Lees meer
Erwtjes-farro salade

Erwtjes-farro salade

bij- of lunchgerecht
6 personen

Lees meer
mary stottelaar puur koken

Even schudden voor gebruik

Er werd bij ons thuis vroeger heel wat afgeschud. Mijn moeder was van de generatie die pakjes en...

Lees meer

Waarvoor kan ik balsamicoazijn gebruiken?

Veel mensen komen niet veel verder dan het sprenkelen van balsamicoazijn (aceto balsamico) over...

Lees meer

Hoe maak je yoghurtdressing?

In het voorjaar en de zomer eet je sla, dat is een feit. En terecht, er gaat ook niets boven een...

Lees meer
Sesamzaadjes

Wat is tahin?

Tahin is sesampasta. Te koop in natuurvoedingswinkels, bij de toko, in de mediterrane supermarkt en...

Lees meer
Salade met avocado

Wat kan ik doen met een halve avocado die ik over heb?

Avocado verkleurt snel. Dit proces kun je remmen, door de halve avocado (ongeschild) te bewaren met...

Lees meer
Warme salade met kip en een romige dragondressing

Warme salade met kip en een romige dragondressing

hoofdgerecht
6 personen

Lees meer
Hoe maak je mosterd?

Hoe maak je mosterd?

Heerlijk, mosterd! Wist je dat je het ook zelf kunt maken? En je kunt eindeloos variëren in smaak....

Lees meer

Hoe maak je wijn-azijn?

Weggooien is zonde en dat geldt helemaal voor wijn. Maar soms blijft er toch een restje staan, na...

Lees meer
Olie en azijn

Er zijn zoveel soorten azijn, wat is het verschil in smaak?

We zetten het even op een rijtje:

  • Witte azijn: puur azijnzuur en is neutraal, iets scherp van...
Lees meer
Hoe maak je aïolie?

Hoe maak je aïoli?

De Spaanse variant op knoflooksaus heet aïoli. “All i oli” is Catalaans voor knoflook en olie....

Lees meer
Gebakken lekkerbekje met sla en aardappels

Gebakken lekkerbekje met sla en aardappels

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer