recepten

Hoe maak je mexicaanse salsa?

Hoe maak je Mexicaanse salsa?

Een heerlijke en gezonde dip! Gebruik ‘m in een wrap, of bij gegrilde kip, bij gebakken...

Lees meer
Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

Kruidenboter kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt er eigenlijk elk kruid in doen dat je lekker...

Lees meer
Hoe maak je pindasaus?

Hoe maak je pindasaus?

Pindasaus uit een potje? Nooit meer als je deze hebt gemaakt.
Lekker bij de BBQ

Lees meer
Hoe maak je ravigotesaus?

Hoe maak je ravigottesaus?

Te koop in een flesje, maar deze saus maak je ook gemakkelijk zelf. Heel lekker bij gebakken vis...

Lees meer
hoe maak je shoarmakruiden

Hoe maak je shoarmakruiden?

Shoarma op PuurGezond? Ja hoor, want je kunt shoarmavlees prima zelf maken. Zonder al het zout en...

Lees meer
Hoe maak je waldorfsalade ?

Hoe maak je waldorfsalade?

Een klassieker onder de salades is de Waldorfsalade. Deze salade, die oorspronkelijk alleen uit...

Lees meer
Marinade

Hoe maak je een marinade?

Laat al die voorgemarineerde lappen vlees of stukken vis voor op de barbecue links liggen. Maak je...

Lees meer
Vis op de barbecue

Is de vis op jouw BBQ in de haak?

 

Vis op de barbecue is verrukkelijk! Maar hoe zit dat nou eigenlijk met de visstanden en het...

Lees meer
hoe maak je picknickbrood voor onderweg

Hoe maak je picknickbrood (voor onderweg)?

Als wij op vakantie gaan en een lange reis met de auto voor de boeg hebben, dan gaat er al sinds...

Lees meer
homermade Coleslaw

Hoe maak je coleslaw?

Als het nu toch nog echt barbecue-weer wordt… maak er dan eens een coleslaw bij. In Amerika...

Lees meer
Tzatziki

Video: hoe maak je tzatziki

Zo maak je tzatziki. Heerlijk bij de barbecue, bij gegrild vlees of gewoon als dip.

Je vindt het...

Lees meer
Vis in de oven

Ik heb geen grillpan. Kan ik de oven gebruiken om te grillen?

 

Je kunt in plaats van een grillpan zeker ook de grill van de oven gebruiken. In de oven ontstaan...

Lees meer

Bij grillen van vlees ontstaan donkere strepen. Zijn die niet schadelijk?

De mooie donkere strepen die bij grillen in een grillpan op het vlees ontstaan zijn niet schadelijk....

Lees meer

Hoe maak je een hamburger?

Kant-en-klare hamburgers zijn vaak vet en heel zout. Dat moet toch beter kunnen dacht ik, want als...

Lees meer
satésaus

Hoe maak je satésaus?

Satésaus uit het schap of vriesvak van de supermarkt laat jij voortaan links liggen. Want als je...

Lees meer

Kan fruit op de barbecue?

Dat kan zeker en is zelfs heel lekker! Fruit bevat van nature veel suiker. Tijdens het grillen...

Lees meer

Veilig barbecueën: Willem Wever weet hoe!

Om samen met je kinderen te kijken: deze aflevering van Willem Wever over veilig barbecueën.

Lees meer

Knabbelen van gegrilde kolven

Leg deze zomer voor de kinderen (én voor jezelf) eens een maïskolf op de barbecue.
Kook de...

Lees meer