recepten

Pompoenpitten

No waste: kun je pompoenpitten ook zelf roosteren?

Het is een flinke klus, maar het kan. Week de ongepelde pitten eerst gedurende 8 uur in zout water....

Lees meer

Video: hoe maak je zelf granola?

Zelf granola maken is helemaal niet moeilijk! Het recept van de PuurGezonde granola vind je hier....

Lees meer
Eet meer! Noten en zaden

Video: zo eet je meer noten en zaden

De Gezondheidsraad adviseert dagelijks een handje (ongezouten) noten. Ook PuurGezond adviseert dat....

Lees meer
Energiereep met zaden zonder toegevoegd suiker homemade

Hoe maak je energierepen?

Energierepen kunnen soms hartstikke handig zijn als je nog even door moet en voorlopig niet aan...

Lees meer
Lijnzaadcrackers

Lijnzaadcrackers, bijzonder alternatief voor brood

Deze lijnzaadcrackers van het merk BioBites zijn echt weer eens iets anders. Verkrijgbaar in de...

Lees meer
Sesamzaad

Sesamzaad: geroosterd extra lekker

Wie het kleine niet eert… deze kleine zaadjes zijn heel rijk aan gezonde voedingsstoffen! Haal een...

Lees meer

Hoe kan ik noten en zaden het beste fijn malen?

Als je een wat grotere hoeveelheid hebt, gaat dit het beste in een keukenmachine. Voor kleinere...

Lees meer
notenkrokant voor je ontbijt

Notenkrokant

bijgerecht
8-10 porties
bereidingstijd: 5 minuten
oventijd: 15 minuten

Lees meer
gezonde snack: homemade mueslireep

Muesli-noten reep

tussendoortje
12 stuks

Lees meer
gezonde falafelburgers kikkererwten

Falafelburgers

vegetarisch hoofdgerecht
4 personen

Lees meer

Zo bak je voedzaam brood

Dit voedzame rogge-lijnzaad & yoghurt sodabread komt van PuurGezond ambassadeur Yvette van Boven....

Lees meer
Cranberry pancakes

Cranberry pannenkoeken met agavesiroop

ontbijt- of lunchgerecht
10 stuks

Lees meer
Sesamzaadjes

Wat is tahin?

Tahin is sesampasta. Te koop in natuurvoedingswinkels, bij de toko, in de mediterrane supermarkt en...

Lees meer
Pijnboompitten

Kan ik pijnboompitten lang bewaren?

Niet zo heel lang. Dat ze niet “onbeperkt” houdbaar zijn, komt door de ruime hoeveelheid vet die ze...

Lees meer
Hoe maak je boekweit-quinoacrackers?

Hoe maak je boekweit-quinoacrackers?

Er zijn veel soorten crackers te koop, maar vaak zitten er ingrediënten die je misschien liever niet...

Lees meer
Sweet tahini met rozijnen

Sweet tahini: lekker chrunchy

Wil je eens iets anders op brood dan kaas en tomaat? Probeer dan eens de Crunchy sweet tahini’s van...

Lees meer
Is chiazaad een “superfood”?

Is chiazaad een “superfood”?

Chiazaden bevatten veel goede voedingsstoffen, maar van “superfood” kan je niet spreken!
Wat is nu...

Lees meer
Hoe maak je slaversierder?

Hoe maak je slaversierder?

Heb je ze al gespot in de supermarkt, de potjes en zakjes slaversierders. Deze geroosterde pitten,...

Lees meer