recepten

Kurkuma voor een heerlijk aroma en mooie gele kleur

Kurkuma voor een heerlijk aroma en mooie gele kleur

Heb je ze al eens zien liggen bij de groentespecialist of de natuurvoedingswinkel: die kleine...

Lees meer
Indiase linzen-pompoensoep met spinazie

Indiase linzen-pompoensoep met spinazie

lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 15 minuten
kooktijd: 30 minuten

Lees meer

Wereldeters

Een uitdaging voor je kind, maar ook voor jou! Pak een wereldbol of atlas en laat je kind blind een...

Lees meer
Currypasta zelf maken

Hoe maak je currypasta?

Toegegeven: currypasta uit een pot is reuze handig om in huis te hebben. Maar het is en blijft een...

Lees meer
homemade kip tikka masala

Hoe maak je Tikka Masala?

Het is misschien wel een van de populairste Indiase maaltijden uit een pakje: kip tikka masala....

Lees meer
mangochutney

Hoe maak je mangochutney?

Soms zijn ze voordelig te koop: mango’s. Sla dan je slag en koop er een paar voor een echte Indiase...

Lees meer
Kip Madras

Hoe maak je kip madras?

In onze serie ‘wereldgerechten homemade’ een zeer geliefd recept: kip madras. Dit gerecht uit de...

Lees meer
Naanbrood

Hoe maak je naanbrood?

Een kant-en-klaar naanbrood is natuurlijk zo gekocht en opgewarmd, maar zelf maken is verrassend...

Lees meer

Met een papje

Zodra de voordeur opengaat, walmt een putlucht vanuit de keuken de gang in. “Mam, wat eten we...

Lees meer
Boter smelt

Wat is ghee en waar kan ik het voor gebruiken?

Ghee is de Indiase versie van geklaarde boter. Het vocht en melkeiwitten worden daarbij gescheiden...

Lees meer
indiase curry met papadums

Indiase curry met pappadums

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer