Amuses bij brood van het Vlaamsch Broodhuys

hapje of voorgerecht

Ingrediënten

Voor oerbietenspread:
200 gram gerookte tofu
60 gram oerbieten
4 eetlepels walnoot- of betere notenolie

Voor bermgroenten pesto:
100 gram brandnetel of andere bermgroenten als zevenblad en zuring
40 gram zonnebloemzaden
25 gram parmezaan geraspt
2 tenen knoflook
100 ml olijfolie
zest (rasp) en sap van 1 citroen

Bereiden

Oerbietenspread:

  • Dit recept komt simpelweg neer op het langdurig mixen van de ingrediënten om een zeer fijn en luchtige puree of mousse te creëeren met een subtiele smaak.
  • Schil de bietjes en snijd de tofu in blokjes. Plaats ze samen in een kom met een ruime hoeveelheid olie. Mix het geheel met een staafmixer enkele minuten. Bij een egaal mengsel stoppen en koel bewaren. Liefst eten op dezelfde dag.

Bermgroentenpesto:

  • Pluk brandnetels op een plek waar weinig auto’s langskomen. Pluk dan enkel de bovenste 5 blaadjes met handschoenen aan.
  • Rasp de citroen en pers hem. Pel en snij de knoflook fijn.
  • Maal dan alles in een keukenmachine of met een vijzel en mortier onder langzaam toevoegen van olie. Voeg als laatste olie, citroensap en peper toe.
  • Dek de pesto af met olie om oxidatie te voorkomen.

Lekker met stevig brood, bijvoorbeeld van het Vlaamsch Broodhuys.

Dit recept komt van Cateringa & Kompanen.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.