Babybillenbrood

Mensen die mij goed kennen, brengen graag een culinair cadeautje voor me mee als ze me willen verwennen.

Niets leuker dan dat! Van een lekkere fles olijfolie tot een potje speciale mosterd en van een zak vers geplukte paddenstoelen tot enkele courgettes uit de moestuin. Dit weekend kreeg ik nog een stronk paarse boerenkool verpakt als bloemen. Zo leuk en lekker allemaal. Laatst kreeg ik ook een paar pakken meel. Niet zomaar wat, maar speciaal negengranen, vijfzaden en volkorenmeel van de molen.

Vandaag eens lekker met een van die pakken aan de slag gegaan. Ik heb er een deeg van gemaakt met een flinke scheut olijfolie, versgemalen peper, geperste knoflook, gist en warm water. Door het deeg heb ik een handvol geroosterde pijnboompitjes gekneed. Niet met een machine, want deeg met de hand kneden voelt zo lekker ambachtelijk. De truc is: doorkneden tot het deeg zo zacht voelt als babybilletjes, dan is het helemaal goed. Na de eerste keer rijzen heb ik er een plat brood van gevormd dat ik heb bestrooid met grof zeezout en rozemarijn. Na de 2e keer rijzen heb ik het brood gebakken in de oven. Het resultaat: een heerlijke geur in huis en een zalig brood, lekker hartig en een beetje pittig. Perfect bij een maaltijdsalade of een lekkere herfstsoep. 

Heb je soepen-inspiratie nodig? Onze download "PuurGezond Soep Special" helpt je op weg!