Hoe écht eten je gewicht op peil houdt

Somber gestemde wetenschappers zeggen vaak dat we in een dikmakende maatschappij leven. Er is een continu groot aanbod van goedkoop voedsel in supermarkt en op straat. Terwijl het aan de andere kant steeds moeilijker wordt om al dat eten ook weer te “verbranden”. We bewegen steeds minder. De auto is vanzelfsprekend, buitenspeelplekken verdwijnen en sporten is een hele opgave. Geen wonder dat Nederland steeds een stukje dikker wordt. Daar komt nog bij dat het ideaalbeeld juist steeds dunner wordt. Op de catwalk lopen piepjonge en ragdunne modellen (als je ze van dichtbij bekijkt, schrik je je rot!), op Instagram worden elk vetrolletje en oneffenheidje weggeshopt, elk jaar staat er weer een nieuwe dieetgoeroe op, mensen zijn continu aan het lijnen en “dik” wordt geassocieerd met gebrek aan wilskracht.

We worden steeds dikker, maar we willen steeds dunner. Je zou er inderdaad een beetje somber van worden.
Totdat je bedenkt dat het ook anders kan.

Dat begint als je eten weer gaat waarderen om wat het echt is: voeding voor je gezondheid. Eten doe je voor je hart, je huid, je spieren. Het draait niet om calorieën, het draait om de voedingswaarde. Als je dat eenmaal beseft, gaat je eetpatroon vanzelf veranderen. Je kiest niet meer op rare eigenschappen als “light”, of “suikervrij”, maar juist op de voedingswaarde die het product wél bevat. Dan kies je dus voor een handje noten in plaats van een mok oplossoep met zout en smaakstoffen.

Je kiest voor écht eten.

En als dat kwartje valt, gebeurt er veel. Je gaat meer genieten van eten. Je raakt beter gevoed, bent langer voldaan. En: je valt af, totdat je het gewicht krijgt dat bij je past.
Is het zo simpel? Ja, zo simpel is het. Weg met de diëten, ga alsjeblieft weer écht eten!

 

PS Lees er meer over in het de boeken “PuurGezond! Slank in 8 stappen” en "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond", vol tips, trucs en lekkere recepten.

276151276918276919276920275923 275741 276434
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
5  
Vind ik leuk
5
5 reacties5
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:
Erica Hulshof
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

Erica Hulshof -   13 uur 28 minuten geleden   1503053827 nog geen score.
Hoi
Ik heb je boek slank in 8 stappen nu binnen maar vraav me af hoeveel cal. De dagmenu s bevatten. Val je daar allemaal mee af? Ongeacht je huidige gewicht en gesteldheid
Groetjes Erica

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Mary Stottelaar
Vind ik leuk
0

Mary Stottelaar -   12 uur 50 minuten geleden   1503056069 nog geen score.
Hi Erica, bij PuurGezond tellen we geen calorieën maar gaan we uit van echt eten dat verzadigt. Daardoor heb je geenhonger tussendoor en krijg je wel alles binnen wat je nodig hebt. Veel mensen hebben de ervaring dat ze erg veel moeten eten bij PuurGezond.
toon meer ...
Maar ze vallen wel af. Twijfel je of het voor jou wel past die standaard dagmenu's neem dan contact op met een van de diëtisten of gewichtsconsulenten die volgens de PuurGezond methode werken. je vindt ze door op advies te klikken hier bovenaan de pagina. Ze zitten door het hele land verspreid. Veel succes.

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Elwina van Driel
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

Elwina van Driel -   1 week 1 dag geleden   1502393479 nog geen score.
Vanmiddag heb ik je boek besteld via deze site. Zo ook de kaarten en de A4 piramide poster. Ben heel benieuwd; hopelijk inspireert het boek me!

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Mary Stottelaar
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

Mary Stottelaar -   1 week 1 dag geleden   1502393596 nog geen score.
de bestelling is naar je onderweg. Veel leesplezier in ieder geval! en eet smakelijk :)

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Elwina van Driel
Vind ik leuk
0

Elwina van Driel -   1 week 1 dag geleden   1502394038 nog geen score.
Ja, fijn! En dank je wel voor de reactie :-)

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Zoete aardappel

Zoete aardappel

Ken je Colette Dike van Fooddeco? Ze maakt prachtige foto’s en heerlijke recepten en heeft een hoeveelheid volgers op Instagram om jaloers op te zijn. Mede dankzij de Nederlandse Dike zijn prachtige avocadoroosjes op Instagram zo’n hit. Haar eerste...

Lees meer
Mary Stottelaar

Maagdelijke keukenkastjes

Heeft iedereen dat nou? Zo’n la vol met halflege kruidenpotjes – en ook nog wat ruw opengescheurde zakjes -, geopende flessen ketjap, gembersiroop, drie verschillende soorten olijfolie, minimaal vijf soorten azijn, en dat bijzondere zout uit de...

Lees meer
Salades, 120 x inspiratie uit de hele wereld

Salades, 120 x inspiratie uit de hele wereld

Hou je net zoals de redactie van PuurGezond van veel groenten, dan is dit boek Salades een aanrader. Groente hebben namelijk echt de hoofdrol in de 120 recepten in dit boek. Na een korte les ‘hoe maak je een perfecte salade’ en de instructies voor 8...

Lees meer
Karine Hoenderdos

Karine hartje kaasschaaf

Na deze column zal iedere culi zich van mij afwenden, mij ontvrienden en beschimpen, maar dat geeft niet. Het moet er gewoon eens uit.

Goed. Daar komt het.

Ik geef niks om keukenmessen. Ik word niet warm of koud van kinky messenblokken, van...

Lees meer
Kom en Vork

Kom & Vork

Eten uit een kom, met alleen maar een vork, lepel of eetstokjes, is hartstikke hip. Dit boek staat vol recepten die je in een kom kunt serveren. Zo’n kom met eten is lekker als comfortfood, als je in je eentje onder een dekentje op de bank zit. Maar...

Lees meer
Suzanne Brink

Eén glaasje en ik zie de wereld in perspectief

‘Jij moest eens wat minder drinken’, zeg ik tegen dikke rode hoofden met gele tanden op tv. Ik heb namelijk het licht gezien. Dit jaar las ik het ene na het andere artikel over de schadelijke effecten van alcohol en terwijl ik bij het eerste nog...

Lees meer
Het beste uit Delicious.

Het beste uit Delicious.

Hou je van koken? Dan ken je Delicious. vast: al 10 jaar lang hèt kooktijdschrift van Nederland. Om dat 10-jarige bestaan te vieren, is er nu het boek “Het beste uit Delicious.”.  Dit boek bevat de 212 favoriete recepten van de redactie van...

Lees meer
Nicole Baars

Overgewicht en kritiek op jezelf

Wie met overgewicht kampt, heeft vaak heel wat te stellen met de innerlijke criticus. Als je te zwaar bent, geef je jezelf daarvoor vaak op je kop. Je moppert op jezelf dat je te slap bent om een dieet vol te houden. Je preekt tegen jezelf dat je...

Lees meer
Nel van kop-tot-kont-chef

No waste: Nel van kop-tot-kont-chef

Het weekend voor Kerst 2016 was de laatste kans dat je kon eten bij Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk. Kok Nel Schellekens zwaaide daar als “van-kop-tot-kont chef” de scepter in de keuken. Fijn voor ons dat ze nu in dit boek laat zien hoe je...

Lees meer
Mary Stottelaar

Stamppot in plaats van smoothie

Raw juices, boerenkoolsmoothies en  superfoods zijn verleden tijd. Tenminste, dat zeggen veel trendwatchers. Ze kondigen aan dat 2017 het jaar van het gewone eten wordt.

Maar…. Wás het nou allemaal wel zo’n hype? Ja, op Instagram en Facebook...

Lees meer
Solo food

Solo food

Voor familie en vrienden staan we graag in de keuken, maar als we alleen zijn… “Dinner for one” is voor Janneke Vreugdenhil intussen een feestje. Dat was een tijd geleden na een scheiding wel anders, zo beschrijft ze in “Solo food”. Toen bestond voor...

Lees meer
Karine Hoenderdos

Rottig

Al jaren is het dunne boekje ‘ Food Rules’ van de Amerikaanse schrijver Michael Pollan mijn eetbijbel. Op een nuchtere, praktische manier en met veel gevoel voor humor vertelt Pollan wat je beter wel en beter niet kunt eten. Hij bedacht daarvoor 64...

Lees meer
Share

Share

Samen koken, eten en genieten, wellicht is dat wel het fijnste wat je op een dag kunt doen. Veggiechef Natascha Boudewijn doet daarom ook niet anders in haar eigen kookatelier De Keuken van Greendelicious. Het kloeke boek Share is overigens alweer...

Lees meer
Karine Hoenderdos

No waste!

De cijfers zijn schokkend. Een derde van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd, wordt verspild! Weggegooid, bijvoorbeeld omdat niemand aan tafel meer trek heeft, omdat het over de datum is, omdat het bijvangst is of door slordigheid.

Het...

Lees meer
Simple Food

Simple Food

Sterrenkok Sergio Herman heeft eindelijk meer tijd om thuis te zijn. Hij kookt daar graag voor familie en vrienden. Hoe? Dat laat hij zien in zijn nieuwste boek “Simple Food”. De recepten worden bereid met pure ingrediënten uit de (Mediterrane)...

Lees meer
Mary Stottelaar

Het wordt een groene Kerst dit jaar

Kalkoen, wildzwijn, ree of varkenshaas? Rollade, rosbief of entrecote? Waarom moet het bij het kerstdiner altijd draaien om het vlees? Het is veel leuker om groenten de hoofdrol te geven: pompoen, pastinaak, spruitjes en spinazie dus. Dat is nog eens...

Lees meer
Kooltje

Kooltje

Kool, als er een groente vaak ondergewaardeerd wordt dan is het wel kool. Maar niet door Pascalle en Matthijs, de auteurs van de boeken “Havermoutje” en “Nootje”. Van hun hand is er nu “Kooltje”. Voor dit boek hebben de auteurs 2 maanden lang...

Lees meer
Karine Hoenderdos

The magic bullet

Voedingswetenschappers zijn bijna allemaal een beetje gek. Of op z’n minst goedgelovig. Stuk voor stuk hopen ze namelijk met hun voedingsonderzoek de Ultieme Oplossing te vinden. Het Geheim van het Eeuwige Leven! Of op z’n minst het Mysterie van een...

Lees meer
Life in balance

Life in balance

De favoriete keukenkoningin van de redactie van PuurGezond is de Australische Donna Hay. In haar nieuwste boek “Life in balance” brengt ze haar nieuwe kijk op vers eten. Donna Hay: ‘Omarm de smaak en rijkheid van onbewerkte, natuurlijk ingrediënten,...

Lees meer
Peter Klosse

Geen smaak

Heb je het gehoord? Eindelijk weten we waarom er zo weinig groente gegeten wordt. Ze hebben gewoon geen smaak! Onlangs onthulden onderzoekers van de Wageningen Universiteit dit grote geheim. Ze hebben het zorgvuldig aangepakt en de conclusies zijn...

Lees meer