Hollandse aardbeien

Eindelijk zijn ze er volop: Hollandse aardbeien van de volle grond! Niet die felrode harde exemplaren uit Spanje, of de waterige kasaardbeien. Nee, ik bedoel die echte zomerkoninkjes waar nog zand en stro tussen zit. Nu de zon weer volop schijnt kan je ze gelukkig tegen een redelijke prijs kopen. Ik heb er deze week een heerlijke panna cotta bij gemaakt. Panna cotta is een super Italiaans toetje! Je brengt room aan de kook en laat daarin circa 15 minuten een vanillestokje trekken. Week wat gelatine blaadjes een paar minuten in koud water en los deze op in de room. Haal het vanillestokje eruit, zoet het geheel met wat suiker en schenk de room in bakjes. Hele mooie witte puddinkjes levert dat op, met kleine zwarte puntjes van de vanille. Die puddinkjes heb ik geserveerd met in stukjes gesneden aardbeien die ik bestrooid had met wat vers gemalen peper. Een vers takje munt maakt het geheel af. Heel simpel, maar o zo lekker.

Ingrediënten

voor 4 panna cotta van circa 125 ml

500 ml room
1 vanillestokje
4 el suiker
4 blaadjes gelatine