Lang & loom lunchen

Ontdekken waar je gelukkig van wordt is het halve werk en zeker niet makkelijk. Ik weet pas sinds drieëneenhalf jaar dat ik heel erg gelukkig word van lunchen. Op het lyrische af. Ik ontdekte het op vakantie. Het was in Frankrijk weer eens snikheet. We stonden op een camping in de buurt van Goudargues en sjokten met de auto naar een wereldberoemd iets met water. Geen rotsblok was onbemand en ik verlangde acuut naar een donkere herfstavond met goede wijn en Mad Men op televisie. Maar omdat dat niet een-twee-drie te realiseren was, gingen we eten in een aangrenzend dorpje met een kasteel. Bij Chez Babeth. Zodra ik onder het weelderige bladerdak zat, verzoende ik me met het leven in al zijn aspecten. Dat was nog voor ik de lekkerste salade ooit kreeg met eikenbladsla, blue d'auvergne, walnoten en cognacdressing. Nooit vergeet ik die smaak. Alles was mooi en goed. Van de schaduwen van het gebladerte op de borden tot het streepjesschort van de serveerster en het zicht op langsstrompelende toeristen waar het zweet vanaf gutste.

Daarna heb ik het lunchtrucje menigmaal herhaald en het werkt altijd. Ook in Nederland, zelfs als het koud en nat is en ik binnen zit. Jammer dat je op zo weinig plekken in Nederland met meer dan een broodje kunt lunchen. Tenzij het weekend is, maar geef mij maar een decadente doordeweekse dag als de rest van Nederland zich in het zweet werkt. Op mijn verjaardag heb ik bij Borgo d' Aneto in Rotterdam geluncht. Ik had al weken voorpret van het uitzoeken van dit restaurant en mijn verwachtingen werden dik overtroffen; drie gangen, heerlijke gerechten, lekkere wijn en prachtig uitzicht over de Maas.

Dan hoef ik dus niet meer naar Frankrijk.

430774426093426094426095430775 430776 427449
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Puur! uit eten

Puur! uit eten

Op zoek naar (h)eerlijk eten en drinken buiten de deur? Neem dan eens een kijkje op de site van culinaire gids Puur! uit eten, met enkel biologische, fair traide en duurzame aanraders.  Op de site vind je restaurants, cateraars, boerenmarkten,...

Lees meer
Mary Stottelaar

Alle aandacht voor de kerstdis

De Goedheiligman heeft zijn hielen nog niet gelicht of we worden overspoeld door folders en reclames met de heerlijkste ingrediënten voor de gezelligste kerstdiners. Nee, ik ga nu niet schrijven hoe zeer ik me erger aan alle kant-en-klaar producten...

Lees meer
Het Zeeuwse mosselkookboek

Het Zeeuwse mosselkookboek

Je hebt liefhebbers en je hebt haters als het over mosselen gaat. Iets er tussenin ken ik eigenlijk niet. Voor al die liefhebbers is er een heel leuk nieuw boek van Bart van Olphen: het Zeeuwse mosselkookboek. Een boek vol lekkere en inspirerende...

Lees meer
Angela Severs

De overeenkomst tussen spruitjes en kruidnoten

Ik ben dol op seizoensproducten. Zoals spruitjes. Zodra ik die bittere groene balletjes in de winkel zie, loopt het water me al in de mond en tot de laatste snik – ergens in maart of zo - eet ik ze wekelijks (wat mijn kinderen me niet in dank...

Lees meer
Slim zonder pakjes en zakjes

Slim zonder pakjes en zakjes

Karin Luiten is al vanaf het eerste uur ambassadeur van PuurGezond. Zij heeft een nieuw boek uit: “Slim zonder pakjes & zakjes”. Het is een boek naar ons hart: koken zonder pakjes en zakjes, maar dan ook nog met restjes. Hartstikke duurzaam.

Karin...

Lees meer
Mary Stottelaar

Babybillenbrood

Mensen die mij goed kennen, brengen graag een culinair cadeautje voor me mee als ze me willen verwennen. Niets leuker dan dat! Van een lekkere fles olijfolie tot een potje speciale mosterd en van een zak vers geplukte paddenstoelen tot enkele...

Lees meer
Pannenkoekdag

Pannenkoekdag– 60 gezonde recepten voor elk moment van de dag

Kun je elke dag pannenkoeken eten? Met dit pannenkoekboek wel! Het bevat gezonde recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor.

De auteurs gebruiken meelsoorten die volwaardig zijn, zoals volkoren tarwemeel, roggemeel, boekweitmeel en...

Lees meer

De dooreetfactor

Voedingstabellen, sommige mensen zijn er dol op. Leuk, opzoeken hoeveel calorieën een moorkop is, of een punt appeltaart! Of serieus kijken naar vezels, vitamines, mineralen of goede vetten. Er zijn apps met tabellen, er zijn boekjes, er is de...

Lees meer
Donna hay basics to brilliance

Basics to Brilliance

Bij PuurGezond zijn we al jaren fan van de Australische kok Donna Hay. Ze verstaat de kunst om eenvoudige recepten te maken, met vaak maar weinig ingrediënten. En die recepten pakken toch altijd zo uit dat je je vingers erbij aflikt.

Dit prachtige...

Lees meer
PuurGezond boek wordt gedrukt

Video: nieuw PuurGezond boek in druk

Het nieuwe PuurGezondboek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" wordt gedrukt. We geven je een kleine sfeerimpressie in deze video.Wil je het boek bestellen? Dat kan al in onze webwinkel. Met kortingscode INZICHT bestel je nu zonder...

Lees meer
Mary Stottelaar

Geef jezelf dat inzicht

Afgevallen, een slanker figuur en een betere conditie? Dan straal je waarschijnlijk net zo als die vriendin van mij die afgevallen is. En terecht, want afvallen en een goed gewicht bereiken is iets om trots op te zijn. Het is een prachtprestatie die...

Lees meer
Eat vegan

Eat vegan

Het is niet zo gek dat het ene na het andere vegan kookboek verschijnt, steeds meer mensen kiezen immers voor een voeding zonder dierlijke producten. Volgens het CBS zijn er momenteel in Nederland 70.000 mensen veganist. Voor al die mensen maar ook...

Lees meer
Karine

Ziekelijke neiging

Het is een akelige aandoening waar ik aan lijd: nutritionisme. En met mij nog veel meer voedingswetenschappers, diëtisten, artsen en levensmiddelenmarketeers. Nutritionisme is de ziekelijke neiging om voedsel niet als voedsel te zien, maar als...

Lees meer
Jamie Oliver 5 ingredienten

5 ingrediënten, Snel & Simpel koken

Jamie Oliver, de ‘king’ in eenvoudig en simpel koken en pleitbezorger van gezond eten, heeft weer een nieuw boek. In dit boek wordt elke maaltijd gemaakt van slechts 5 ingrediënten. Dat maakt dit nieuwe kookboek nog toegankelijker dan de boeken van...

Lees meer
Mary Stottelaar

Weer thuis. Lekker!

Wat is het toch altijd weer heerlijk om na een vakantie thuis te komen. Weer te kunnen slapen in mijn eigen bed met de vertrouwde geluiden om me heen, weer mijn eigen uitgebreide keukeninventaris te kunnen gebruiken in plaats van uitgeleefde pannen...

Lees meer
De kracht van kruiden

De kracht van kruiden

Kruiden en specerijen: die maken een gerecht pas echt helemaal af. Chefkok Peter Lute weet dat als geen ander. Hij laat in dit boek zien hoe je het beste uit kruiden en specerijen haalt. Het boek opent met Kruidenpaspoortjes. Daarin zet Lute de...

Lees meer
Karine Hoenderdos

Respect

Twee konijnen. Acht konijnen. Dertien konijnen!

Ik geef de tel op: tijdens mijn vroege loop door de duinen schieten honderden witte staartjes voor me weg. Het is een koele septemberochtend, de herfst hangt al een beetje in de lucht. Ik ben om 6 uur...

Lees meer
Bowls of goodness

Bowls of goodness

Eten uit een kom, het is dé trend van 2017. Op ieder festival, in restaurants en op Instagram: volledige maaltijden uit een kom zijn hot. Soms worden het ook wel pokébowls genoemd. Pokébowls zijn van oorsprong Hawaïaanse komgerechten. De auteur van...

Lees meer
Mary Stottelaar

4 redenen waarom ik bowls wel zie zitten

Voedselhypes wisselen elkaar tegenwoordig sneller af dan de seizoenen. Na de kokosolie en avocado’s staan de zeewier en bloemkool alweer in de startblokken om de nieuwe hypes te worden. Ik denk meestal “het zal mijn tijd wel duren”. Natuurlijk is...

Lees meer
Als de houdbaarheidsdatum op een product is verlopen, moet ik het dan weggooien?

Als de houdbaarheidsdatum op een product is verlopen, moet ik het dan weggooien?

Niet altijd! Er zijn 2 verschillende houdbaarheidsdata: de TGT- en de THT-datum, die alleen gelden zolang de verpakking niet geopend is. Het verschil:

  • THT: tenminste houdbaar tot

Deze datum staat op niet zo bederfelijke producten, zoals suiker,...

Lees meer