Maagdelijke keukenkastj

Eindelijk heb je die kledingkast opgeruimd en de eigenlijk-best-nog-wel-leuke-shirtjes-die-je-in-de-praktijk-toch-niet-meer-draagt in een grote zak gestopt en weggebracht. Eindelijk heb je die hele grote stapel achterstallige administratie weggewerkt. Ken je dat gevoel? Alsof je dubbel opgeruimd raakt: niet alleen je kast of je bureau, maar ook in je hoofd. Heerlijk!

Precies dat gevoel kreeg ik vorige week toen ik - in het kader van ons no-waste thema- bezig was met het wegkoken van mijn voorraden. Mijn doel was een maagdelijke koel- en keukenkast. Het lukte me om flink wat voorraden weg te werken. We aten een pasta bolognese van blikje tomaatblokjes met restje spaghetti, een omelet met snippers zalm en stukjes gedroogde tomaat, een Mexicaanse salade van een blikje zwarte bonen, avocado, tomaat en een restje rucola.

Het ruimde ontzettend op. Ik kreeg meteen zin om de koelkast een sopje te geven- goh wat heb ik eigenlijk een grote koelkast! Ook het keukenkastje met voorraden heb ik meteen maar meegenomen. Zo stuitte ik natuurlijk nog op het een en ander: een vergeten blikje escargots, een bijzonder potje ingelegde artisjokken van een vakantie in Italië  en een zakje gedroogde tomaatjes uit het kerstpakket van vorig jaar. Samen met wat roomkaas en plakjes diepvriesbladerdeeg heb ik daarvan heerlijk gevulde deegflapjes gemaakt. Grappig hoe creatief je wordt van zo’n experiment. Ik ga dus nog maar even door met koken uit voorraad. Ik heb tenslotte ook nog een vriezer staan!