Stamppot met een lentetwist

Over een paar dagen begint de lente. Zou de sneeuw dan nu eindelijk echt wegblijven? Fris is het in ieder geval nog steeds, dus is het nog steeds stamppottijd. Zeker op een dag dat de kinderen allerlei sportieve activiteiten gehad hebben, hebben ze honger als een beer. Stamppot gaat er dan wel in. Maar nee, nu geen boerenkool, zuurkool en hutspot meer. Dat hebben we al zo vaak gegeten. Nu moeten de stamppotten anders! Bijvoorbeeld met heerlijke frisse voorjaarsgroenten als raapsteeltjes of de eerste verse spinazie.

Een heerlijke stamppot maak je van puree met daardoor fijngesneden rauwe raapstelen of spinazie, een teentje knoflook, reepjes gedroogde tomaten en  bosuitjes in ringetjes. Hier op de Veluwe is heerlijk grove Veluwse Rookworst te koop. Lekker sappig. Dat smaakt er uitstekend bij. Maar als ik niet zo vet wil eten, kies ik voor reepjes gerookte biologische kipfilet, die ik op het laatst door de stamppot schep. Echt, dan wil je eigenlijk het hele jaar wel stamppot.