Het visboek

delicious. Hét visboek!

Een keer per week vis op het menu is een gezonde gewoonte. Mocht je de neiging hebben daarvoor steeds maar weer zalmfilet of makreel te kiezen dan is dit boek een aanrader voor je. Met deze 100 visrecepten kun je even vooruit. Het zijn de 100 allerbeste visrecepten (ook recepten voor schaal- en...

Lees meer
Power Bowls

Power bowls

 

Instagram staat er vol mee: foto’s van power bowls! Complete maaltijden in een kom. Of het nu om een ontbijt, een lunch of een avondmaaltijd gaat, de maaltijd wordt in een bowl per persoon opgediend. De kunst is de ingrediënten zo te kiezen dat de maaltijd uitgebalanceerd en gezond is. In dit boek...

Lees meer
No Waste: Keukenkastje

No waste: Keukenkastje

Dit boek leert je koken uit je keukenkastje en is gebaseerd op 2 stappen. Stap 1: zorg dat in je keukenkastje altijd een paar voedzame basisproducten staan, inclusief een aantal gedroogde kruiden en specerijen. Stap 2: combineer zo’n keukenkastingrediënt met 2 verse ingrediënten. Resultaat? Een...

Lees meer
Het GROEN(t)E boekje

Het GROEN(t)E boekje

Heb je een tuin, een balkon of alleen maar een vensterbank? Met dit boekje van de oprichter van SowHow kun je zelf kruiden en groenten kweken. Auteur en grafisch ontwerper Paul Matson vroeg zichzelf af, nadat hij een volkstuin in Bristol had bemachtigd: ‘Waar moet ik beginnen’. Dat was het begin van...

Lees meer
Herken je honger

(H)erken je honger!

Wist je dat er maar liefst 15 verschillende soorten honger bestaan? Diëtist Marie-José Torenvliet kwam ze in de loop der jaren allemaal tegen in haar diëtistenpraktijk. Denk aan vermoeidheidshonger, verveelhonger, concentratiehonger, zintuigenhonger, emotiehonger en zelfs geen honger (in het boek...

Lees meer
Easy vegan met Julie

Easy vegan met Julie

Vegan koken lastig en tijdrovend? Nee hoor, dat bewijst Julie van den Kerckhove met haar nieuwe boek “Easy vegan met Julie”. Deze Vlaamse is al 6 jaar met vegan eten bezig. Het succes van Julie begon met een blog toen ze in Californië een koksopleiding volgde. In dit boek deelt ze haar vegan...

Lees meer
De Beste Burgers

De beste burgers

Back to the roots, Waikiki Beach, Cyprus: 12 points, Deep Forest en Vegan Delight. De burgers in dit boek hebben de mooiste namen. En je maakt ze helemaal zelf met dit “bouwboek” voor homemade burgers. Het boek start met recepten voor broodjes, 5 in totaal. Daarna kun je kiezen welke van de 8...

Lees meer
Wat moet ik nu geloven dokter?

Wat moet ik nu geloven dokter?

Is verzadigd vet echt zo slecht? En kun je nu beter wel of niet calorieën tellen? Zie jij soms ook door de bomen het bos niet meer als het gaat om voeding en je gezondheid? Dan is dit boek een aanrader! Verwacht geen dieetboek of concrete voedingsadviezen. In 43 vaak korte, afwisselende hoofdstukken...

Lees meer
Zoete aardappel

Zoete aardappel

Ken je Colette Dike van Fooddeco? Ze maakt prachtige foto’s en heerlijke recepten en heeft een hoeveelheid volgers op Instagram om jaloers op te zijn. Mede dankzij de Nederlandse Dike zijn prachtige avocadoroosjes op Instagram zo’n hit. Haar eerste boek “Avocado” was dan ook een succes, maar ze...

Lees meer
Salades, 120 x inspiratie uit de hele wereld

Salades, 120 x inspiratie uit de hele wereld

Hou je net zoals de redactie van PuurGezond van veel groenten, dan is dit boek Salades een aanrader. Groente hebben namelijk echt de hoofdrol in de 120 recepten in dit boek. Na een korte les ‘hoe maak je een perfecte salade’ en de instructies voor 8 verschillende dressings, volgen de recepten. En...

Lees meer
Kom en Vork

Kom & Vork

Eten uit een kom, met alleen maar een vork, lepel of eetstokjes, is hartstikke hip. Dit boek staat vol recepten die je in een kom kunt serveren. Zo’n kom met eten is lekker als comfortfood, als je in je eentje onder een dekentje op de bank zit. Maar de gerechten in dit boek, afkomstig van de Vlaamse...

Lees meer
Het beste uit Delicious.

Het beste uit Delicious.

Hou je van koken? Dan ken je Delicious. vast: al 10 jaar lang hèt kooktijdschrift van Nederland. Om dat 10-jarige bestaan te vieren, is er nu het boek “Het beste uit Delicious.”.  Dit boek bevat de 212 favoriete recepten van de redactie van Delicious. Beproefde recepten die iedereen maar blijft...

Lees meer
Nel van kop-tot-kont-chef

No waste: Nel van kop-tot-kont-chef

Het weekend voor Kerst 2016 was de laatste kans dat je kon eten bij Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk. Kok Nel Schellekens zwaaide daar als “van-kop-tot-kont chef” de scepter in de keuken. Fijn voor ons dat ze nu in dit boek laat zien hoe je haar slogan: ‘Zero Waste, 100% taste’ zelf in...

Lees meer
Solo food

Solo food

Voor familie en vrienden staan we graag in de keuken, maar als we alleen zijn… “Dinner for one” is voor Janneke Vreugdenhil intussen een feestje. Dat was een tijd geleden na een scheiding wel anders, zo beschrijft ze in “Solo food”. Toen bestond voor haar een diner uit supermarktsoep, zakken chips,...

Lees meer
Share

Share

Samen koken, eten en genieten, wellicht is dat wel het fijnste wat je op een dag kunt doen. Veggiechef Natascha Boudewijn doet daarom ook niet anders in haar eigen kookatelier De Keuken van Greendelicious. Het kloeke boek Share is overigens alweer het derde kookboek van Greendelicious. In het boek...

Lees meer