17 doelen die je deelt

17 doelen die je deelt!

In 2015 ondertekenden de 193 wereldleiders van de Verenigde Naties het document waarin de 17 Werelddoelen zijn opgenomen. Deze Werelddoelen moeten ervoor zorgen dat de wereld in 2030 een betere plek is om te leven. Kinderen weten haarfijn welke kant we op moeten. Dat blijkt uit de 17 filmpjes die...

Lees meer
Duurzame vis

Eten we steeds meer duurzame vis?

Uit recent markt onderzoek blijkt dat consumenten het belangrijk vinden om duurzame vis te eten. Steeds meer mensen voegen ook de daad bij het woord, zo blijkt uit de allerlaatste verkoopgegevens. In het eerste half jaar van 2016 gaven Nederlanders in de supermarkt 39% meer uit aan MSC (Marine...

Lees meer
Nieuwe app: ResQ

Red een maaltijd met een app

Met de app ResQ kun je – tegen lage prijzen - maaltijden kopen die restaurants anders zouden weggooien. Aangesloten restaurants, cafés en bakkerijen kunnen met ResQ maaltijden aanbieden die die dag niet zijn opgemaakt. Dat heeft twee grote voordelen. Er wordt minder voedsel weggegooid en restaurants...

Lees meer
Instock cooking: nooit meer restjes over

Instock cooking: nooit meer restjes over

In 2014 begonnen 3 gepassioneerde mensen een heel bijzonder restaurant in Amsterdam: Instock (er komt er ook een in Den Haag). In dit restaurant zetten de koks op een positieve manier en letterlijk voedselverspilling op de kaart. Er wordt namelijk gekookt met producten van Albert Heijn die prima...

Lees meer
School vissen

Waarvoor staat het MSC-keurmerk?

MSC staat voor Marine Stewardship Council. Dit keurmerk staat op visproducten die afkomstig zijn van duurzame visserij. Daar valt dus vis onder, maar ook schaal- en schelpdieren.
Om dit keurmerk te mogen dragen moet de visstand duurzaam beheerd en mag er zo min mogelijk schade toegebracht aan het...

Lees meer
Groen bedankje

Groen bedankje

Veel gemeenten bedanken jaarlijks hun inwoners voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval. Dat doen ze door gratis compost uit te delen, dit jaar op zaterdag 19 maart. Kijk of jouw gemeente ook compost verstrekt voor je (moes)tuin op de website www.compostdag.nl.

Lees meer

Koop een kip

Nieuw: www.koopeenkip.nl. Het is van de bedenkers van Koopeenkoe.nl en Koopeenvarken.nl.

Via de website kun je een deel van een LOT bestellen (een selectie van kippen en hanen die op gewicht zijn). Pas als alles van een...

Lees meer

Duurzame bonen

En, eet jij wekelijks bonen nu 2016 het Jaar van de Boon is? Bonen zijn niet alleen gezond, ook duurzaam:

 

Lees meer

Beweeg met een (kerst)doel

Het duurste aan de kerstkaarten? De postzegels. Bespaar geld én verbruik calorieën door de kaarten zoveel mogelijk zelf rond te brengen bij mensen die redelijk in de buurt wonen. Te voet of op de fiets. Plan de komende dagen iedere dag een bezorgrondje.

Lees meer

App EerlijkWinkelen

Ken je de EerlijkWinkelen app al? Ideaal als je een route door een stad of dorp wilt fietsen of wandelen en op zoek bent naar winkels die fairtrade, biologische of tweedehands spullen verkopen. Ook horecagelegenheden zijn opgenomen in de app.
Als je de app opent, gaat de app uit van je huidige...

Lees meer

10 tips voor Stadslandbouw

Stadslandbouw is hip, maar staat nog in de kinderschoenen. In deze animatie zie je wat jij kunt doen om jouw stad ook wat groener te maken.

Lees meer
Angela Severs

Het groene geheim van de glastuinbouw

De grootste vitaminefabriek van misschien wel de hele wereld ligt in Nederland. Om precies te zijn in het Westland, waar het grootste aaneengesloten glastuinbouwgebied ter wereld is gehuisvest. Hierdoor is het kleine Nederland wereldwijd de nummer één exporteur van verse groenten. De Westlandse...

Lees meer

OverLekker: meer smaak met minder waste

Zachte tomaten of bloemkool met een vlekje? Niet nodig dat ze de kliko in gaan. Twaalf Nederlandse supermarkten werken mee aan een proef en verzamelen dergelijke producten die “over de datum” zijn. Er worden verse soepen en sauzen van gemaakt die weer verkocht worden in de deelnemende supermarkten.

Lees meer

Dalila: The Zero-Waste Chef

Bij restaurant Instock in Amsterdam wordt elke dag gekookt met ingrediënten die supermarkten anders zouden weggooien. Over het werk van chef Dalila is dit korte filmpje gemaakt.

Lees meer
Cathy Verschoor

Eten weggooien, ik toch niet?

50 kg. Dat is de hoeveelheid voedsel dat er per persoon weggegooid wordt per jaar. Niet de horeca, supermarkten of de rest van de voedselketen, maar de consument is de grootste voedselverspiller. Nou ja, wij niet natuurlijk. Wij zijn toch niet zo gek om €150,- per jaar in de kliko te storten? Wij...

Lees meer