Karine Hoenderdos

Het geheim van het leven

Stokoud en toch nog fit en vitaal? Ja, zo wil iedereen wel oud worden. Onmisbaar zijn dan natuurlijk een goed stel genen en een portie geluk. Maar zelf kun je ook veel doen om langer gezond te blijven.
Spieken bijvoorbeeld! Want er zijn plekken op de wereld waar mensen veel ouder worden dan wij. Het...

Lees meer
Mary Stottelaar

Op jacht naar puur

PuurGezond eten dat doe je niet van vandaag op morgen. Dat kost tijd, net zoals je niet opeens zomaar een marathon rent. Ik ben opgegroeid met pakjes macaronimix en blikjes Smac, met vissticks uit de diepvries en huzarensalade uit potten, met aardappelpureepoeder en Saromapudding en met één keer per...

Lees meer
Karine Hoenderdos

Leve het vet!

De afgelopen dagen is verzadigd vet weer volop in het nieuws. Zo concludeerde een jonge Australische onderzoeker dat hij geen spoor van bewijs kan vinden dat verzadigd vet echt zo ongezond is. En er verscheen deze (Engelstalige) podcast van een cardioloog, die helder uitlegt dat verzadigd vet niet...

Lees meer
Karine Hoenderdos

Eet PuurGezond

Oh, wat ben ik ongegeneerd trots op PuurGezond. Deze website is echt ontstaan uit liefde voor gezond en lekker eten, en dat zie je. Al 8 jaar geven we je de lekkerste recepten en de beste tips. Maar één van de mooiste dingen op deze website vind ik wel de PuurGezond Piramide. Een topmodel!

Deze...

Lees meer
Salades, 120 x inspiratie uit de hele wereld

Salades, 120 x inspiratie uit de hele wereld

Hou je net zoals de redactie van PuurGezond van veel groenten, dan is dit boek Salades een aanrader. Groente hebben namelijk echt de hoofdrol in de 120 recepten in dit boek. Na een korte les ‘hoe maak je een perfecte salade’ en de instructies voor 8 verschillende dressings, volgen de recepten. En...

Lees meer
Karine Hoenderdos

Rottig

Al jaren is het dunne boekje ‘ Food Rules’ van de Amerikaanse schrijver Michael Pollan mijn eetbijbel. Op een nuchtere, praktische manier en met veel gevoel voor humor vertelt Pollan wat je beter wel en beter niet kunt eten. Hij bedacht daarvoor 64 eetregels, de een nog simpeler en doeltreffender...

Lees meer
Life in balance

Life in balance

De favoriete keukenkoningin van de redactie van PuurGezond is de Australische Donna Hay. In haar nieuwste boek “Life in balance” brengt ze haar nieuwe kijk op vers eten. Donna Hay: ‘Omarm de smaak en rijkheid van onbewerkte, natuurlijk ingrediënten, maar sta jezelf toe om ook uit de band te springen...

Lees meer
Puur pascale

Puur Pascale

Dit boek wordt door velen al het mooiste en meest complete boek van Pascale Naessens genoemd. Niet zo gek, want het mag er wezen! Het boek heeft een groot formaat met schitterende sfeerfoto’s. Maar ook de recepten zijn goed. Naessens weet als geen ander hoe je volop kunt genieten van lekker,...

Lees meer
Quinokoekjes uit easy peasy lunchbox

Quinoa koekjes voor de lunchtrommel

voor 6-8 koekjes

Lees meer

Proef Puglia

De keuken van de Italiaanse regio Puglia staat bekend onder de naam cucina povera (= armeluiskeuken). Maar vergis je niet. De eenvoudige gerechten met pure ingrediënten zijn zeer smakelijk! Zoals bekend uit de Italiaanse keuken in het algemeen. In Puglia worden de gerechten bereid met verse en zeer...

Lees meer
Yvette van Boven

‘Ik kan me niet voorstellen dat ik niet puur zou koken’

Yvette van Boven: ‘Ik ben al vanaf heel kleins af aan bezig met eten. Toen ik 4 jaar was tekende ik al kookboekjes. En ik was ook al heel vroeg aan het koken. Ik kom uit Ierland en mijn moeder maakte daar – meer uit noodzaak dan uit culinair oogpunt- altijd heel veel zelf. Er waren gewoonweg geen...

Lees meer
Karine Hoenderdos

Druk?

Als je het niet druk hebt, dan hoor je er niet bij tegenwoordig. De moderne mens combineert werk schijnbaar moeiteloos met gezin, huishouden, sporten, vrijwilligerswerk, vrienden, uitgaan, opleidingen en het lezen van de laatste boeken. En alsof dat niet genoeg is komt daarbij nog e-mail, Facebook,...

Lees meer
José Leeuwenkamp

Elke dag ketchup

De steak op mijn bord, was groter dan het bord. Hoe kreeg ik al dat vlees weg? Terwijl ik daarover nadacht, ging de aardappelpuree rond. En toen niets. Ik wachtte braaf op de groente. Maar er kwam niets. Mijn nicht uit Canada keek bezorgd. Waarom begon dat nichtje uit Nederland niet te eten? Had ze...

Lees meer

Video: tussendoortjes voor in je bureaula

Middagdip om 16.00 uur en trek in iets lekkers? Wapen jezelf met deze gezonde tussendoortjes in je bureaula.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop “Abonneren” onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video’s die verschijnen!

Lees meer
Mary Stottelaar

Van Mary tot MarieCuli

Als er iemand van de pakjes en de zakjes was, dan was dat wel mijn moeder. Ik ben groot geworden met zakjes Mix voor macaroni, het blikje Smac en tomatensoep uit een pak. Mijn moeder vond pakjes een uitkomst, want ze hield gewoon niet van koken. En dat was ook de reden dat we als gezin heel vaak uit...

Lees meer