Amandelmeel

Vind je het leuk om te experimenteren in de keuken? Kies dan eens voor amandelmeel. Het is ook koolhydraatarm!

Wat is amandelmeel?

Amandelmeel is meel gemaakt van gemalen amandelen. Het geeft je baksels een heerlijke spijsachtige smaak en het bevat gezonde vetten.

Glutenvrij

Amandelmeel bevat in tegenstelling tot tarwemeel geen gluten, dat normaal voor luchtigheid zorgt. Hou er daarom rekening mee dat bij het gebruik van amandelmeel het gerecht een compactere structuur krijgt. Ook kun je er voor kiezen om niet al het tarwemeel te vervangen, maar de helft om zo toch die luchtigheid erin te houden.

Koolhydraatarm

Amandelmeel bevat 90 procent minder koolhydraten dan tarwemeel. Daarom is het een handige vervanger als je op de koolhydraten let. 

Waar koop je amandelmeel?

Amandelmeel is te koop in natuurvoedingswinkels, bij de notenspecialist en ook steeds vaker in de supermarkt.