Amarant

Dit oergraan zit boordevol voedingsstoffen en is een bron van eiwitten, fosfor, magnesium en ijzer. Wist je dat 100 gram amarant evenveel eiwitten bevat als 1,5 ei of 2 flinke glazen melk?

Amarant geldt bij de Inca’s en Azteken al eeuwenlang als heilige plant. Oorspronkelijk wordt deze plant in Peru en Mexico verbouwd op hoogvlaktes (tot wel 4.000 meter) en de voedzame zaadjes kun je eten.

Je kunt amarant gebruiken als (glutenvrije) vervanger voor rijst, aardappelen of pasta. Verwerk het in koude maaltijden, zoals salades, of gebruik het als basis voor warme gerechten. Naast koken kun je amarant ook poffen of zelfs gebruiken om brood mee te bakken.

Het is heel gezond om de graanproducten in je menu af te wisselen. Juist die afwisseling maakt je voeding zo gezond. want het ene product levert weer hele andere vitamines en mineralen dan het andere. Variatie is een van de basisprincipes van gezond eten.

Meer over PuurGezond eten lees je in onze boeken. Bijvoorbeeld het boek "Eet meer! Lekker in je vel met Puurgezond".