Hoe kunnen kinderen helpen bij het koken?

De tafel dekken kunnen ze allemaal. Maar ook bij koken kunnen kinderen meehelpen. De jongsten kun je kleine klusjes geven zoals soepballetjes rollen en uien pellen. Maar denk ook eens aan beschuiten verkruimelen voor paneermeel, boontjes breken, peper malen, ingrediënten wassen of koude ingrediënten door elkaar roeren.
Oudere kinderen kun je verschillende ingrediënten laten snijden. Begin met de zachtere ingrediënten zoals champignons en zacht fruit. Ook hoeveelheden afwegen of afmeten van vloeistoffen is een goede klus voor ze. En roeren in de pan en deeg kneden natuurlijk.

270910267662267663267664270911 270912 268982
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Lagom, De Zweedse kunst van een leven in balans

Lagom, De Zweedse kunst van een leven in balans

De nieuwste trend op het gebied van gezond en gelukkig is Zweeds. De Zweden hebben een manier gevonden om op een relaxte manier met de uitdagingen van het leven om te gaan. En wel zo dat de Zweden steevast in de top 10 van de gelukkigste mensen op...

Lees meer
Groente en fruit als broodbeleg

Groente en fruit als broodbeleg

Kies groente of fruit als broodbeleg. Dat levert je weinig calorieën, meer vezels en extra vitamines. Maak een tosti met plakken tomaat met pizzakruiden, of met een banaan met kaneelpoeder. Of beleg een broodje met een mengsel van hüttenkäse met...

Lees meer
Pruimen

Pruimen

Het gezegde “tot in de pruimentijd” betekent “tot over een onbepaalde tijd”, of “misschien wel nooit”. Maar de echte Hollandse pruimentijd is nu! Het oogsten van deze zoete vruchten is medio juli begonnen. Maar waar komt dan toch die uitdrukking...

Lees meer

Wat is het verschil tussen bospeen en waspeen?

Waspenen zijn bospeentjes die gewassen zijn en waarvan het loof verwijderd is.

Lees meer
Het visboek

delicious. Hét visboek!

Een keer per week vis op het menu is een gezonde gewoonte. Mocht je de neiging hebben daarvoor steeds maar weer zalmfilet of makreel te kiezen dan is dit boek een aanrader voor je. Met deze 100 visrecepten kun je even vooruit. Het zijn de 100...

Lees meer
Zomerfruit

Zomerfruit

Geniet nog even van al het kleurige zomerfruit dat er nu is: pruimen, bramen, kersen, aardbeien, perziken en nectarines, watermeloen. Leg ze op een volkoren beschuit of snee knäckebröd, maak er je schaaltje yoghurt of kwark een stuk lekkerder mee of...

Lees meer
Zo maak je munt ijsthee

Video: hoe maak je munt ijsthee?

Weer zo'n superkort PuurGezond filmpje. Dit keer zie je hoe je heel gemakkelijk zelf ijsthee maakt van munt. Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de...

Lees meer
Zoetzure courgette

No waste: zoetzure courgette

Heb je veel courgettes? Maak eens deze zoetzure courgette, heerlijk bij Chinese en Indische gerechten.
Het recept is voor 3 potjes
Bereidingstijd: 20 minuten plus wachttijd minimaal 3 uur

Lees meer
Kersen: ze zijn er weer

Kersen: ze zijn er weer!

Geen zomer zonder kersen, oftewel de prunus avium. Deze steenvrucht is maar kort verkrijgbaar. Niet voor niets is er de uitdrukking “kersvers”, dus grijp je kans! Let bij het eten van dit sappige zomerfruit wel op je kleren, want kersensap is lastig...

Lees meer
Groenten in juli
Power Bowls

Power bowls

 

Instagram staat er vol mee: foto’s van power bowls! Complete maaltijden in een kom. Of het nu om een ontbijt, een lunch of een avondmaaltijd gaat, de maaltijd wordt in een bowl per persoon opgediend. De kunst is de ingrediënten zo te kiezen dat de...

Lees meer
Hoe maak je ijskoffie?

Hoe maak je ijskoffie?

Mooi weer! Dan neem je ijskoffie. Maar een frappucino van een bekende koffieketen levert je al gauw honderden calorieën. Deze homemade variant is wat slanker en… ijskoud.

Lees meer
No waste: granola van overgebleven bierborstel

No waste: granola van een wel heel bijzonder ingredient

Natuurlijk blijven we gek op onze zelfgemaakte PuurGezonde granola en hebben we vele fans die deze granola regelmatig maken. Maar de granola van overgebleven bierborstel mag even wat aandacht. Het is namelijk ontwikkeld om de reststroom van bier te...

Lees meer
Waar kan ik tomaten het beste bewaren?

No waste: waar kan ik tomaten het beste bewaren?

Tomaten zijn vruchtgroenten, net als courgette, aubergine en paprika. Vruchtgroenten bewaar je bij voorkeur op een koele plek van rond de 12 °C. Ze blijven dan ongeveer een week goed. Bewaar ze niet in de koelkast omdat dit het narijpingsproces...

Lees meer
peulvruchtenspreads

Smeersels van peulvruchten

Denk je aan borrelhapjes dan denk je niet meteen aan peulvruchtenspreads. Sterker nog, het klinkt niet gelijk lekker, maar dat is het wel! Met steeds meer aandacht voor plantaardig eten zijn plantaardige spreads straks niet meer weg te denken.

Hier...

Lees meer
Groente & fruit

Groente & Fruit, recepten van verse oogst

Wij zijn dol op boeken die over groente en fruit gaan. En helemaal als het zo’n leuk en praktisch boekje is als deze van oorsprong Scandinavische uitgave. De schrijfster vertelt in het voorwoord dat ze dol is op het bezoeken van groentemarkten in het...

Lees meer
bewaren zonder plastic

No waste: Bee's Wrap, bewaren zonder plastic

Heb jij ook zo genoeg van al die plastic verpakkingsmaterialen? Wij ondertussen wel. Op onze zoektocht naar hoe je dan wel handig je restjes in de koelkast kunt afdekken, zagen we de Bee’s Wrap.

Wat een uitvinding! Bee's Wraps zijn stevige vellen...

Lees meer
Vliesbloesemlimonade

Hoe maak je vlierbloesemlimonade?

Op het blog Greendelicious vonden we het recept van een lekkere vlierbloesemlimonade. Heerlijk verfrissend en je bepaalt zelf hoeveel suiker je erin doet. Dus staat de vlier in je tuin nog in bloei, of weet je er een te staan in bos of park? Probeer...

Lees meer
wat mag er op de composthoop

No waste: wat kan er op de composthoop?

Compost kan gemaakt worden door alles op een hoop te gooien, maar kan ook in een vat. Voor optimale compost moet de hoop luchtig zijn, uit gevarieerde producten bestaan en een beetje vochtig zijn. Voeg kalk of stalmest toe om het composteren te...

Lees meer
Water? Gewoon uit de kraan

Water? Gewoon uit de kraan

Inmiddels echt een trend: een flesje water bij je hebben. Zeker bij warme dagen zie je veel mensen met een ‘half litertje’ lopen.

Water drinken is gezond. Maar wist je dat kraanwater uit Nederlandse kranen tot het schoonste water ter wereld...

Lees meer