Gepelde tomaten

In een tomatensaus of -soep wil je misschien liever geen velletjes van de tomaat. Hoe pel je een tomaat?

Het is gemakkelijker dan je denkt.

Snij met een scherp mesje een kruis aan de onderkant van de tomaat. Je hoeft niet diep te snijden, als het vel maar ingekruist is. Leg de tomaten in een kom of pan en giet er kokend water overheen tot de tomaten helemaal onder staan. Giet, na 10 seconden, de tomaten af en dompel ze vervolgens onder in ijswater of hou ze even onder een koude kraan. Het vel van de tomaten komt nu los bij de inkeping. Laat de tomaten afkoelen en trek het vel los.

Gepelde tomaten zijn perfect in een zomerse gazpacho.

Meer PuurGezonde slanke recepten vind je in ons Puurgezond zomermenu: volg 4 weken lang een PuurGezond eetpatroon afgestemd op de zomer. Je krijgt suggesties voor ontbijt, lunch, warme maaltijd en tussendoortjes. Te koop voor slechts €7,50 in onze webwinkel.