Kan ik de oven gebruiken om te grillen?

Je kunt in plaats van een grillpan zeker ook de grill van de oven gebruiken. In de oven ontstaan wel minder karakteristieke grillstrepen

Zo doe je het: verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand. Smeer het te grillen product (bijvoorbeeld een moot vis) in met wat olie. Leg het dan op het rooster, vlak onder het grill-element. Reken de helft van de grilltijd die in het recept aangegeven wordt voor grillen in een grillpan en draai het product dan om. Check regelmatig of je gerecht niet aanbrandt, je moet er echt even bij blijven!
Wil je wel grillstrepen? Denk dan eens aan een barbecue, een steengrill of contactgrill.

Ook groenten kun je prima grillen in de oven in plaats van in een grillpan. Maak bijvoorbeeld eens en lekkere traybake. De lekkere smaak van zo'n traybake komt door het roosteren van de ingrediënten. Verwarm je oven daarom goed voor, liefst op 180 of 200 °C. Dan kan het roosten meteen beginnen. Leg de groenten op een ingevette ovenplaat, besprenkel ze met olie en hussel alles goed om. Let op dat je de groenten wel voldoende ruimte geeft op de bakplaat, want als je ze te dicht bij elkaar legt wordt het een stoofschotel. Over het algemeen is een traybake klaar na 25-30 minuten roosteren. Hoe je zo'n lekkere traybake maakt, kun je hier bekijken. Op onze site vind je natuurlijk lekkere traybake inspiratie, zoals een veggie traybake vol groenten, een bloemkool traybake met kip en kerrie of een koolhydraatarme traybake met feta.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor €21,- 

Barbecue recepten