Kersen: ze zijn er weer!

Geen zomer zonder kersen, oftewel de prunus avium. Deze steenvrucht is maar kort verkrijgbaar. Niet voor niets is er de uitdrukking “kersvers”, dus grijp je kans! Let bij het eten van dit sappige zomerfruit wel op je kleren, want kersensap is lastig te verwijderen. Kersen eet je gewoon zo, maar smaken ook heerlijk in vlaaien, jams, clafoutis, fruitsalades of gedoopt in chocolade.

358688349937349938349939355546 358689 358614
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

No waste: granola van overgebleven bierborstel

No waste: granola van een wel heel bijzonder ingredient

Natuurlijk blijven we gek op onze zelfgemaakte PuurGezonde granola en hebben we vele fans die deze granola regelmatig maken. Maar de granola van overgebleven bierborstel mag even wat aandacht. Het is namelijk ontwikkeld om de reststroom van bier te...

Lees meer
Waar kan ik tomaten het beste bewaren?

No waste: waar kan ik tomaten het beste bewaren?

Tomaten zijn vruchtgroenten, net als courgette, aubergine en paprika. Vruchtgroenten bewaar je bij voorkeur op een koele plek van rond de 12 °C. Ze blijven dan ongeveer een week goed. Bewaar ze niet in de koelkast omdat dit het narijpingsproces...

Lees meer
peulvruchtenspreads

Smeersels van peulvruchten

Denk je aan borrelhapjes dan denk je niet meteen aan peulvruchtenspreads. Sterker nog, het klinkt niet gelijk lekker, maar dat is het wel! Met steeds meer aandacht voor plantaardig eten zijn plantaardige spreads straks niet meer weg te denken.

Hier...

Lees meer
Groente & fruit

Groente & Fruit, recepten van verse oogst

Wij zijn dol op boeken die over groente en fruit gaan. En helemaal als het zo’n leuk en praktisch boekje is als deze van oorsprong Scandinavische uitgave. De schrijfster vertelt in het voorwoord dat ze dol is op het bezoeken van groentemarkten in het...

Lees meer
bewaren zonder plastic

No waste: Bee's Wrap, bewaren zonder plastic

Heb jij ook zo genoeg van al die plastic verpakkingsmaterialen? Wij ondertussen wel. Op onze zoektocht naar hoe je dan wel handig je restjes in de koelkast kunt afdekken, zagen we de Bee’s Wrap.

Wat een uitvinding! Bee's Wraps zijn stevige vellen...

Lees meer
Vliesbloesemlimonade

Hoe maak je vlierbloesemlimonade?

Op het blog Greendelicious vonden we het recept van een lekkere vlierbloesemlimonade. Heerlijk verfrissend en je bepaalt zelf hoeveel suiker je erin doet. Dus staat de vlier in je tuin nog in bloei, of weet je er een te staan in bos of park? Probeer...

Lees meer
wat mag er op de composthoop

No waste: wat kan er op de composthoop?

Compost kan gemaakt worden door alles op een hoop te gooien, maar kan ook in een vat. Voor optimale compost moet de hoop luchtig zijn, uit gevarieerde producten bestaan en een beetje vochtig zijn. Voeg kalk of stalmest toe om het composteren te...

Lees meer
Water? Gewoon uit de kraan

Water? Gewoon uit de kraan

Inmiddels echt een trend: een flesje water bij je hebben. Zeker bij warme dagen zie je veel mensen met een ‘half litertje’ lopen.

Water drinken is gezond. Maar wist je dat kraanwater uit Nederlandse kranen tot het schoonste water ter wereld...

Lees meer
No Waste: Keukenkastje

No waste: Keukenkastje

Dit boek leert je koken uit je keukenkastje en is gebaseerd op 2 stappen. Stap 1: zorg dat in je keukenkastje altijd een paar voedzame basisproducten staan, inclusief een aantal gedroogde kruiden en specerijen. Stap 2: combineer zo’n...

Lees meer
Gegrilde paprika

Hoe maak je gegrilde paprika?

Paprika is lekker, maar gegrilde paprika is hemels. De grill geeft de paprika een zachte, zoete en volle smaak. Perfect als voorafje of als tapa. Je kunt gegrilde paprika’s kopen in een pot of bij de traiteur. Maar als je even de tijd neemt en niet...

Lees meer
Macadamia's

Macadamianoot

Deze van oorsprong Australische noot is mooi blank en rond, knapperig en haast een beetje “romig”. Van alle noten is de macadamianoot het moeilijkst te kraken. Er zit een donkerbruine harde schil omheen en om die schil kapot te maken is een druk van...

Lees meer
Mary Stottelaar

Op jacht naar puur

PuurGezond eten dat doe je niet van vandaag op morgen. Dat kost tijd, net zoals je niet opeens zomaar een marathon rent. Ik ben opgegroeid met pakjes macaronimix en blikjes Smac, met vissticks uit de diepvries en huzarensalade uit potten, met...

Lees meer
Groenten juni

Welke producten zijn goed verkrijgbaar in juni?

Deze soorten groenten zijn nu goed verkrijgbaar, een goede keus voor het milieu én ze komen uit Nederland:
Andijvie
Asperge
Bleekselderij
Bloemkool
Broccoli
Chinese kool
Doperwt
IJsbergsla
Komkommer
Koolrabi
Kropsla
Lamsoren
Paksoi
Peultjes
Postelein
...

Lees meer
Walnootolie van Nederlandse bodem

No waste: walnootolie van Nederlandse bodem

PuurGezond is fan van noten, zoals walnoten. En dan natuurlijk het liefst van Nederlandse bodem. Het bedrijf Tokonoot weet wel raad met de noten uit de regio Bernheeze/natuurgebied De Maashorst. Tokonoot maakt er onder andere heerlijke walnootolie...

Lees meer
Karine Hoenderdos

Leve het vet!

De afgelopen dagen is verzadigd vet weer volop in het nieuws. Zo concludeerde een jonge Australische onderzoeker dat hij geen spoor van bewijs kan vinden dat verzadigd vet echt zo ongezond is. En er verscheen deze (Engelstalige)

podcast van een... Lees meer
Kokend water

Wat is het verschil tussen blancheren en pocheren?

Bij blancheren kook je een voedingsmiddel heel kort. Dit kun je doen door de producten kort onder te dompelen in kokend water of in ruim water kort aan de kook te brengen. Blancheren doe je om voedingsmiddelen niet te laten verkleuren, net iets...

Lees meer

No waste: gebruik ook de steeltjes van kruiden

De blaadjes van peterselie, basilicum en koriander, de dunne sprietjes van dille… Wanneer jij ze verwerkt hebt in de meest heerlijke gerechten, houd je een minder fraai bosje stengels over.

Als je geluk hebt groeien de kruiden weer aan in je...

Lees meer
Meer kleur op je bord met peulvruchtenpasta’s

Meer kleur op je bord met peulvruchtenpasta’s

Steeds meer mensen willen liever geen pasta gemaakt van (durum) tarwe. Daarom komen fabrikanten steeds vaker met alternatieven. Peulvruchtenpasta’s bijvoorbeeld, gemaakt van peulvruchtenmeel en water. En dus glutenvrij. Zo heb je ongemerkt eens wat...

Lees meer
Erwten

Welke groenten zijn goed verkrijgbaar in mei?

Deze soorten groenten zijn nu goed verkrijgbaar, een goede keus voor het milieu én ze komen uit Nederland:

Andijvie
Asperges
Bleekselderij
Bosui
Chinese kool
Doperwt
IJsbergsla
Komkommer
Koolrabi
Kropsla
Lamsoren
Paksoi
Peultjes
Postelein
Prei
Raapje...

Lees meer
Smaakvariatie

Smaakvariatie

Heb je een kindje dat gestart is met vaste voeding? Probeer het dan zoveel mogelijk verschillende smaken voor te schotelen. Hoe meer hoe beter! Onderzoek laat zien dat kinderen die veel smaakervaringen hebben opgedaan in hun eerste levensjaar,...

Lees meer