No waste: koud water opvangen

Voordat er warm water uit je kraan komt, stroomt er eerst heel wat koud water weg. Zonde om daar niets mee te doen! Vang het koude water op en doe het in een kan voor drinkwater, in de waterkoker voor de thee of in de gieter voor de planten.

395916397711397712397713404147 404148 404128
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
1 reactie1
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:
Judith Rondeel
Vind ik leuk
0

Judith Rondeel -   8 maanden 1 week geleden   1488451151 nog geen score.
Tip, een kleine boiler onder gootsteen, meteen warm water!

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Gerechten als je verkouden bent

Verkouden en grieperig? Dit zijn de beste gerechten voor jou!

Als je verkouden bent, dan is rust en uitzieken natuurlijk het beste. Maar wat extra vitamines en verwarmende dranken helpen om de keel te verzachten en om je weerstand te verhogen. We hebben drie recepten voor je:

  1. Gemberthee
  2. Kippenbouillon of soep
  3. Fr...</li>
Lees meer
Boerenkool

Boerenkool of krullenkool volgens de Fransen

“Krullenkool” (chou frisée), zo noemen de Fransen deze diepgroene kool toepasselijk. Boerenkool is op z’n lekkerst als de nachtvorst is geweest.

Overbekend als stamppot met rookworst, maar je kunt boerenkool ook roerbakken met ui en chorizo,...

Lees meer
Minestronesoep

Video: hoe maak je minestronesoep?

Ideaal voor het verwerken van restjes, en nog voedzaam ook. Deze heerlijke minestronesoep. Maak ‘m deze herfst of winter (zo vaak als je wilt)!
Het recept vind je hier.

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder...

Lees meer
Prei

Prei: pittig en goedkoop

Familie van de ui en dat proef je. Een lekker pittige groente, die goedkoop is, in Nederland wordt geteeld en het hele jaar door verkrijgbaar is. Wat wil je nog meer? Nu is de stevige, blauwgroene winterprei in de winkel. Gebruik prei in een soep, in...

Lees meer
Pompoenpitten

No waste: kun je pompoenpitten ook zelf roosteren?

Het is een flinke klus, maar het kan. Week de ongepelde pitten eerst gedurende 8 uur in zout water. Droog ze daarna goed en leg ze op bakpapier op een bakblik. Zorg dat de pitten vrij verdeeld liggen, dus niet op elkaar. Verwarm de oven voor op 100 –...

Lees meer
wite bonen

Witte bonen

Je kent vast wel witte bonen, al is het van de witte bonen in tomatensaus! Witte bonen behoren net als bruine bonen, kidneybonen en linzen tot de peulvruchten. En wekelijks een portie peulvruchten hoort bij een PuurGezond eetpatroon.

Je kunt witte...

Lees meer

Video: hoe maak je PuurGezonde hummus?

In dit filmpje zie je hoe eenvoudig je zelf een PuurGezonde hummus maakt. Het recept vind je hier

Als je het filmpje bekijkt op YouTube, klik dan even op de knop "Abonneren" onder de video. Dan ben je direct op de hoogte van nieuwe video's die...

Lees meer
Eat vegan

Eat vegan

Het is niet zo gek dat het ene na het andere vegan kookboek verschijnt, steeds meer mensen kiezen immers voor een voeding zonder dierlijke producten. Volgens het CBS zijn er momenteel in Nederland 70.000 mensen veganist. Voor al die mensen maar ook...

Lees meer
Pistachenoten

Pistachenoten

 

 

Lees meer
Brinta

Klassieker: Brinta

Er zijn hele generaties mee groot geworden: Brinta. De ingrediëntenlijst blinkt uit in eenvoud, want Brinta bestaat uitsluitend uit volkorentarwemeel en zout. Zo hoort het, geen geknutsel! Samen met warme melk, eventueel wat suiker, honing of...

Lees meer
De kracht van kruiden

De kracht van kruiden

Kruiden en specerijen: die maken een gerecht pas echt helemaal af. Chefkok Peter Lute weet dat als geen ander. Hij laat in dit boek zien hoe je het beste uit kruiden en specerijen haalt. Het boek opent met Kruidenpaspoortjes. Daarin zet Lute de...

Lees meer
Walnoten

Walnoten: voedzaam en PuurGezond

Echt een herfstproduct: walnoten. En niet zo maar een product, walnoten zijn zeer voedzame noten. Is je wel eens opgevallen dat de vorm van deze noten een beetje lijkt op onze hersenen? Toevallig zijn ze ook rijk aan omega 3 vetzuren...

Lees meer
Pindakaas

Pindakaas

Pindakaas is gezond vanwege de goede onverzadigde vetten en de vitamines die erin zitten. Wat betreft calorieën is er slanker broodbeleg te vinden.

Toch kun je best genieten van pindakaas als je op je gewicht let. Besmeer bijvoorbeeld één boterham...

Lees meer

Pompoen: veelzijdige groente

Heb je ze al zien liggen: die mooi oranje pompoenen? Prachtig als decoratie, maar ook heerlijk voor bijvoorbeeld een pompoensoep. Voor een heerlijke soep heb je een pompoen nodig van ongeveer 1200 gram. Verder kun je pompoenblokjes ook uitstekend...

Lees meer
Als de houdbaarheidsdatum op een product is verlopen, moet ik het dan weggooien?

Als de houdbaarheidsdatum op een product is verlopen, moet ik het dan weggooien?

Niet altijd! Er zijn 2 verschillende houdbaarheidsdata: de TGT- en de THT-datum, die alleen gelden zolang de verpakking niet geopend is. Het verschil:

  • THT: tenminste houdbaar tot

Deze datum staat op niet zo bederfelijke producten, zoals suiker,...

Lees meer
Lagom, De Zweedse kunst van een leven in balans

Lagom, De Zweedse kunst van een leven in balans

De nieuwste trend op het gebied van gezond en gelukkig is Zweeds. De Zweden hebben een manier gevonden om op een relaxte manier met de uitdagingen van het leven om te gaan. En wel zo dat de Zweden steevast in de top 10 van de gelukkigste mensen op...

Lees meer
Groente en fruit als broodbeleg

Groente en fruit als broodbeleg

Kies groente of fruit als broodbeleg. Dat levert je weinig calorieën, meer vezels en extra vitamines. Maak een tosti met plakken tomaat met pizzakruiden, of met een banaan met kaneelpoeder. Of beleg een broodje met een mengsel van hüttenkäse met...

Lees meer
Pruimen

Pruimen

Het gezegde “tot in de pruimentijd” betekent “tot over een onbepaalde tijd”, of “misschien wel nooit”. Maar de echte Hollandse pruimentijd is nu! Het oogsten van deze zoete vruchten is medio juli begonnen. Maar waar komt dan toch die uitdrukking...

Lees meer

Wat is het verschil tussen bospeen en waspeen?

Waspenen zijn bospeentjes die gewassen zijn en waarvan het loof verwijderd is.

Lees meer
Het visboek

delicious. Hét visboek!

Een keer per week vis op het menu is een gezonde gewoonte. Mocht je de neiging hebben daarvoor steeds maar weer zalmfilet of makreel te kiezen dan is dit boek een aanrader voor je. Met deze 100 visrecepten kun je even vooruit. Het zijn de 100...

Lees meer