Pistachenoten

 

 

Wist je dat de pistachenotenboom wel honderden jaren noten kan produceren? De omstandigheden moeten dan wel goed zijn. De bomen houden van barre omstandigheden zoals droogte of temperaturen van -10°C in de winter tot 50°C in de zomer.
De noten aan de boom hangen in trosjes bij elkaar en splijten vaak al open voor de noot geoogst wordt. Voor een pistachenotenboer is dat fijn, omdat noten waarvan de schil al gebarsten is, meer opbrengen dan noten met een nog dichte schil.
De meeste pistachenoten koop je in een schil die open staat. Thuis de schil eraf halen, kost wat tijd. En dat is mooi. Doordat het pellen een lastig klusje is, eet je bewust en trager dan wanneer je gedachteloos noten in je mond kunt stoppen. 

Neem, voor meer informatie over noten, eens een kijkje op www.foodnoot.nl.

358336349937349938349939358337 357647 358088
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Milieuvriendelijk koken

Milieuvriendelijk koken

Met milieuvriendelijk koken kun je beginnen wanneer je wilt. Je hoeft er namelijk meestal niets extra’s voor aan te schaffen. En je profiteert meteen van de voordelen, want het is niet alleen beter voor het milieu maar vaak ook een stuk gezonder én...

Lees meer
groenten op de barbecue

Milieubewust barbecueën

Zelfs barbecueën kan milieubewust! Door bijvoorbeeld rekening te houden met de grootte van de barbecue als je er een aanschaft. Eten gaar maken op een te grote barbecue zorgt voor onnodig hoog gebruik van brandstof en uitstoot van broeikasgassen. Een...

Lees meer
Mark Nieuwenhuizen

Roestige liefde

“Ik dacht dat jij van koken hield", roept een vriendin die ik heb uitgenodigd om te komen eten. Ze kijkt wat meewarig naar de voor haar beperkte hoeveelheid spullen op mijn  aanrecht. Haar keuken puilt bijna uit van de laatste designspullen die een...

Lees meer
Puur! uit eten

Puur! uit eten

Op zoek naar (h)eerlijk eten en drinken buiten de deur? Neem dan eens een kijkje op de site van culinaire gids Puur! uit eten, met enkel biologische, fair traide en duurzame aanraders.  Op de site vind je restaurants, cateraars, boerenmarkten,...

Lees meer
Karine Hoenderdos

Kromkrommer

Hèhè. Van die politieke lui in Europa mogen ze nu eindelijk in de winkel liggen: kromme komkommers. Net zoals wrattige worteltjes en knullige knoflook. Het is echt een mijlpaal, want voorheen golden er Europese schoonheidsnormen voor maar liefst 26...

Lees meer
Margot Tacken

Kinderkookdag

Mama, mag ik je helpen met koken? Een vraag als deze komt meestal op een ongelegen moment. Net terug van zwemles probeer ik gauw een makkelijke wokschotel op tafel te zetten.  Of na een hectische dag heb ik een snelle maaltijdsoep in gedachten. En...

Lees meer
Hoeksche Chips

Hoeksche Chips, met de schil gebakken

Gemaakt van duurzaam geteelde aardappelen, gebakken in zonnebloemolie, met alleen zeezout als toevoeging. Lekker puur dus! Hoeksche Chips worden met de schil gebakken, waardoor ze extra lekker smaken. Er is niet alleen puur en paprika, maar ook met...

Lees meer
Tweekleurige aspergeomelet

Tweekleurige aspergeomelet

lunch- of hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 35 minuten

Lees meer