Spinazie van Hollandse bodem

Het is weer de tijd voor verse Nederlandse spinazie! Je kunt spinazie het best op de dag van aankoop eten. Realiseer je wel dat het een slinkgroente is. Voor een portie heb je per persoon 350-400 gram nodig en dan houd je na bereiding 200 gram over.

Je kunt de spinazie natuurlijk traditioneel koken (5-7 minuten), lekker met een gekookt ei. Maar met spinazie kun je zoveel meer. Maak er een lekkere salade van met blokjes feta of uitgebakken spekjes. Of vul er een wrap mee met wat ham of blauwaderkaas. Je kunt spinazie ook heerlijk roerbakken (3-5 minuten) met knoflook, ui en mini-kerstomaatjes. Serveren met pasta, basilicum en wat olijfolie. Heel veel mogelijkheden dus!

166906162420162421162422166457 166458 166682
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

No waste: gebruik ook de steeltjes van kruiden

De blaadjes van peterselie, basilicum en koriander, de dunne sprietjes van dille… Wanneer jij ze verwerkt hebt in de meest heerlijke gerechten, houd je een minder fraai bosje stengels over.

Als je geluk hebt groeien de kruiden weer aan in je...

Lees meer
Meer kleur op je bord met peulvruchtenpasta’s

Meer kleur op je bord met peulvruchtenpasta’s

Steeds meer mensen willen liever geen pasta gemaakt van (durum) tarwe. Daarom komen fabrikanten steeds vaker met alternatieven. Peulvruchtenpasta’s bijvoorbeeld, gemaakt van peulvruchtenmeel en water. En dus glutenvrij. Zo heb je ongemerkt eens wat...

Lees meer
Erwten

Welke groenten zijn goed verkrijgbaar in mei?

Deze soorten groenten zijn nu goed verkrijgbaar, een goede keus voor het milieu én ze komen uit Nederland:

Andijvie
Asperges
Bleekselderij
Bosui
Chinese kool
Doperwt
IJsbergsla
Komkommer
Koolrabi
Kropsla
Lamsoren
Paksoi
Peultjes
Postelein
Prei
Raapje...

Lees meer
Smaakvariatie

Smaakvariatie

Heb je een kindje dat gestart is met vaste voeding? Probeer het dan zoveel mogelijk verschillende smaken voor te schotelen. Hoe meer hoe beter! Onderzoek laat zien dat kinderen die veel smaakervaringen hebben opgedaan in hun eerste levensjaar,...

Lees meer
De Aspergewinkel

Dé Aspergewinkel

Een pop-upstore over asperges! Echt waar. Je vindt Dé Aspergewinkel tijdens het aspergeseizoen in hartje Den Bosch. Tot en met 24 juni kun je bij de winkel terecht voor dagverse asperges, kookgerei, receptenboeken, verse maaltijdpakketten, workshops...

Lees meer
Avocado

Avocado past perfect in een PuurGezonde voeding

Waarom eten we met z'n allen niet veel vaker een avocado. Oké, toegegeven, avocado's bevatten veel meer vet dan ander fruit. Toch is dat echt geen reden om ze te laten liggen! En een avocado is geen dikmaker, zoals veel mensen denken. Een avocado zit...

Lees meer
Waarom moet je de groenten in een soeprecept eerst fruiten?

Waarom moet je groenten vaak eerst fruiten?

Door het fruiten van de groenten beschadig je de celwanden. Hierdoor komen smaak- en geurstoffen vrij die voor een lekkere smaak zorgen. En dus je gerecht zoals een soep meer smaak geven.

Lees meer
Brunchbrood met asperges & ei

Brunchbrood met asperges & ei

4-6 personen
bereidingstijd 30 minuten (inclusief marineren)

Lees meer
Kidneybonen

Kidneybonen of rode nierbonen

Peulvruchten zijn vaak het onderschoven kindje op het menu. Jammer, want ze zijn zo veelzijdig. Neem bijvoorbeeld kidneybonen, eigenlijk rode nierbonen genoemd in Nederland. Ze hebben een lichtzoete smaak en zijn zowel koud (wel gekookt natuurlijk)...

Lees meer
Mary Stottelaar

Maagdelijke keukenkastjes – het vervolg

Eindelijk heb je die kledingkast opgeruimd en de eigenlijk-best-nog-wel-leuke-shirtjes-die-je-in-de-praktijk-toch-niet-meer-draagt in een grote zak gestopt en weggebracht. Eindelijk heb je die hele grote stapel achterstallige administratie...

Lees meer
Rabarber

Welke groenten zijn goed verkrijgbaar in april?

Deze soorten groenten zijn nu goed verkrijgbaar, een goede keus voor het milieu én ze komen uit Nederland:

Aardappel
Asperges
Bleekselderij
Chinese kool
Komkommer
Lamsoor
Paksoi
Prei
Raapjes
Raapstelen
Rabarber
Radijs
Rode biet
Rode kool
Spinazie
Tomaat
Witlof
Witte...

Lees meer
Cappuccino

Kindercappuccino

Kleine kinderen doen hun ouders na. Ze zijn een kei in “na-apen”. Maak daar slim gebruik van en geef zoveel mogelijk het goede voorbeeld. Ook als het om eten gaat. Wanneer je als ouders gezond eet, gaat je kind dit als “normaal” beschouwen. Maar niet...

Lees meer
Bouillon

No waste: kleine porties bouillon in de vriezer

 

Heb je zelf bouillon getrokken, van een kipkarkas of van verse groenten? En wat over? Vries dan (ook) enkele kleine porties in, bijvoorbeeld in ijsblokhouders. Zo heb je altijd een snelle smaakmaker bij de hand om jus en saus net een beetje extra...

Lees meer
risotto met gehakt en groenten

No-waste Groenterisotto met gehakt

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Bloedsinaasappel

Bloedsinaasappels: maar kort verkrijgbaar

Je ziet ze nu liggen, op de markt en bij de Oosterse supermarkt: bloedsinaasappels. Koop ze, want deze sinaasappels zijn er maar kort. De smaak is een tikje bitter, net wat "volwassener" dan de gewone sinaasappel.

Maak er heerlijk sap van of...

Lees meer
Mary Stottelaar

Maagdelijke keukenkastjes

Heeft iedereen dat nou? Zo’n la vol met halflege kruidenpotjes – en ook nog wat ruw opengescheurde zakjes -, geopende flessen ketjap, gembersiroop, drie verschillende soorten olijfolie, minimaal vijf soorten azijn, en dat bijzondere zout uit de...

Lees meer
Burrito

Groene Maandag

Bijna de helft (45%) van de Nederlanders eet iedere dag vlees en bijna 40 procent van de vleeseters ziet geen voordelen van minder vlees eten. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van HelloFresh. Aan het onderzoek namen 1.000 mensen deel. Uit het...

Lees meer
Oud brood quiche

Oud-broodquiche uit Lekker koken met restjes

Het nieuwe boek van kliekjeskoningin Daisy Scholte over koken met restjes past perfect bij ons ‘No-waste’ thema van dit jaar. Gemiddeld gooien we 50 kilo voedsel weg per jaar! Maar Daisy bewijst met haar boek dat dit echt niet nodig is. Ze geeft...

Lees meer
Pecannoten

Pecannoten: boordevol voedingsstoffen

Ze hebben wel wat weg van walnoten, want het is familie. Maar pecannoten zijn wat zachter, wat donkerder van kleur en wat langwerpiger. Pecannoten smaken licht zoet.
Pecannoten bevatten veel gezonde onverzadigde vetten en vezels en staan bekend om...

Lees meer
Karine Hoenderdos

Karine hartje kaasschaaf

Na deze column zal iedere culi zich van mij afwenden, mij ontvrienden en beschimpen, maar dat geeft niet. Het moet er gewoon eens uit.

Goed. Daar komt het.

Ik geef niks om keukenmessen. Ik word niet warm of koud van kinky messenblokken, van...

Lees meer