José Leeuwenkamp

Wel kookvuur, geen liefde

“Wat heeft je moeder gisteren voor jullie gekookt?”, hoor ik mijn man aan de kinderen vragen.

“Gewoon. Iets lekkers uit de oven.”

“Wat dan?”

Zijn wantrouwen is terecht. Zeker nadat ik ze laatst broodjes voorzette die (zo ontdekte ik pas later) nog in de oven hadden gemoeten. Toegegeven, dat was...

Lees meer
Mary Stottelaar

Puur geluk

Wat moesten we lang wachten op die zomer. Ik vroeg me echt af waar die warme dagen bleven, dagen waarop je de verkoeling wel moet opzoeken in het park, het bos of het zwembad?  En waar bleven die zwoele zomeravonden op het terras?  Ik laat me niet zo snel van de wijs brengen door het weer, regen is...

Lees meer
Zin in fruit

Experiment: waar heb je écht zin in?

Vaak heb je elke dag een soort vast eetritme en zijn veel van je maaltijden elke dag hetzelfde. Je ontbijt bijvoorbeeld altijd met yoghurt en granola, drinkt om 10 uur koffie en eet altijd een appel tussendoor. Wat gebeurt er als je al die regels eens loslaat?

Probeer dat eens. Luister een dag naar...

Lees meer
Tessa Stottelaar

Ik ben een parkbewoner

De bloesem bloeit volop. De bomen worden weer groen. De zon schijnt. Ein-du-luk is het lente. Als alles weer groeit en bloeit en de fanatieke verzameling moestuintjes op mijn vensterbank uitlopen, krijg ik kriebels en heel Nederland met mij. Alle hardloop-, bootcamp- en yogaclubjes gaan weer van...

Lees meer
Linzentruffels

Linzentruffels

tussendoortje
20-25 stuks
koeltijd: 1 uur

Lees meer
Nieuwe trend: Dirty Chai

Nieuwe trend: Dirty Chai

Veel mensen zijn dol op koffie én thee. Maar wist je dat je het ook kunt combineren in 1 drank? Coftea noemen ze deze blend. In Londen is deze drank al een nieuwe trend. Wellicht gaat het ook Nederland veroveren. Celestial Seasonings brengt blends van koffie en thee op de markt onder de verzamelnaam...

Lees meer
Hands off my chocolate

Hands off my chocolate

De makers van "Hands off my chocolate" vinden hun chocoladerepen, gemaakt van echte Belgische chocolade (Callebaut), de lekkerste die er zijn. Zelfs ”te lekker om te delen” staat op de repen van dit merk. En dat terwijl de repen juist zo gemakkelijk in stukjes zijn te breken, zodat je mooie...

Lees meer
Fruitsalade

Mag ik een snoepje?

Leuke vormpjes, de zoete smaak, verschillende kleuren… Snoepjes hebben een behoorlijke aantrekkingskracht op kinderen. Niet gek dus dat zelfs dreumessen en peuters al weten waar de snoeppot staat, om een snoepje vragen of wijzen naar de koektrommel.

Natuurlijk mag je een kind af en toe best...

Lees meer

Zo geniet je van chocolade!

Ieder heeft zo zijn zwakke plek en voor veel vrouwen (en mannen trouwens ook) is dat chocolade. Heb je ontzettende trek in chocolade? Koop dan niet een voordeelreep of een grote doos goedkope bonbons. Je weet toch wel dat die op gaat!

Koop liever extra pure chocolade, daarvan is de dooreetfactor...

Lees meer

Wijn van eigen bodem

Melk en kaas van de boer om de hoek en groenten en fruit uit eigen tuin. Lokaal en van eigen bodem, dat is de trend! Daarbij past ook een glas wijn van Nederlandse bodem. Vinologe en historica Mariëlla Beukers en culinair journalist en sommelier Irene de Vette gingen op zoek naar Nederlandse wijn....

Lees meer
Yvette van Boven

‘Ik kan me niet voorstellen dat ik niet puur zou koken’

Yvette van Boven: ‘Ik ben al vanaf heel kleins af aan bezig met eten. Toen ik 4 jaar was tekende ik al kookboekjes. En ik was ook al heel vroeg aan het koken. Ik kom uit Ierland en mijn moeder maakte daar – meer uit noodzaak dan uit culinair oogpunt- altijd heel veel zelf. Er waren gewoonweg geen...

Lees meer

Proef de liefde

Zinnenprikkelend, daarmee vat je dit boek in 1 woord samen. Het is daarom een geweldig leuk boekje om met Valentijn (of zomaar ) aan iemand cadeau te geven. Er staan verleidelijke recepten in, waarmee je iemand je liefde kunt betuigen. De recepten zijn van chef Anne Fleur Sanders en de styling is...

Lees meer