Groente en fruit als broodbeleg

Groente en fruit als broodbeleg

Kies groente of fruit als broodbeleg. Dat levert je weinig calorieën, meer vezels en extra vitamines. Maak een tosti met plakken tomaat met pizzakruiden, of met een banaan met kaneelpoeder. Of beleg een broodje met een mengsel van hüttenkäse met geprakte aardbeien en wat pistachenootjes. Ook een...

Lees meer
peulvruchtenspreads

Smeersels van peulvruchten

Denk je aan borrelhapjes dan denk je niet meteen aan peulvruchtenspreads. Sterker nog, het klinkt niet gelijk lekker, maar dat is het wel! Met steeds meer aandacht voor plantaardig eten zijn plantaardige spreads straks niet meer weg te denken.

Hier en daar worden ze al verkocht, maar waarom niet...

Lees meer
Burrito

Groene Maandag

Bijna de helft (45%) van de Nederlanders eet iedere dag vlees en bijna 40 procent van de vleeseters ziet geen voordelen van minder vlees eten. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van HelloFresh. Aan het onderzoek namen 1.000 mensen deel. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de helft van de...

Lees meer
Bananenmeel is het nieuwe amandelmeel

Bananenmeel is het nieuwe amandelmeel

Boekweitmeel, speltmeel, rijstmeel, amandelmeel, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Nu is er ook bananenmeel. Het meel kun je zowel in zoete als hartige gerechten gebruiken.

Vrij neutraal van smaak
Je zou verwachten dat bananenmeel altijd heel zoet en naar bananen smaakt. Dat gaat niet op voor...

Lees meer
vega erwensoep

Hoe maak je vega erwtensoep?

Erwtensoep is heerlijk met dit koude weer, ook als je niet van vlees houdt!

Lees meer
Mary Stottelaar

Het wordt een groene Kerst dit jaar

Kalkoen, wildzwijn, ree of varkenshaas? Rollade, rosbief of entrecote? Waarom moet het bij het kerstdiner altijd draaien om het vlees? Het is veel leuker om groenten de hoofdrol te geven: pompoen, pastinaak, spruitjes en spinazie dus. Dat is nog eens een challenge! Afgelopen weekend heb ik eens...

Lees meer
Lekker uit zee: Zeewiermix van Zeewaar

Lekker uit zee

Wil je eens echt een andere smaak aan een gerecht geven? Probeer dan de Zeewiermix van Zeewaar. Het bevat duurzaam geteelde royal kombu en zeesla. Nog nooit van gehoord? Beiden zijn zeewieren en door Zeewaar duurzaam geteeld in Zeeland.

De Zeewiermix is heerlijk als “kruid” door hartige gerechten,...

Lees meer
Hoe maak je falafel?

Hoe maak je falafel?

Dé trend in hippe steden als Berlijn, Londen en Stockholm en heel smakelijk: een broodje falafel. Omdat deze heerlijke gekruide balletjes van peulvruchten gemaakt zijn, is zo’n broodje ook een duurzame en gezonde keuze. Zelf maken kan ook! Wij kregen een recept voor falafel toegestuurd van...

Lees meer
eetbare bloemen

Bloemen op je bord

Geniet jij ook zo van alle kleurenpracht die bij de lente hoort? Viooltjes in de tuin, bloesem aan de bomen, en …bloemen op je bord. Veel soorten bloemen kun je namelijk eten! Zo maak je een maaltijd nét wat feestelijker.

Van bloemetjes van Borage maak je met water en een ijsblokjeshouder leuke...

Lees meer

Duurzame bonen

En, eet jij wekelijks bonen nu 2016 het Jaar van de Boon is? Bonen zijn niet alleen gezond, ook duurzaam:

 

Lees meer

Het jaar van de boon

2016 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Jaar van de Boon. Samen met 31 andere landen, zet Nederland bonen/peulvruchten op de kaart. Peulvruchten verdienen niet voor niets een prominente plaats in een PuurGezonde voeding. We sommen even wat voordelen van bonen/peulvruchten voor je op:

  • z...
Lees meer

Meer groenten en fruit

Dagelijks een ontbijt, lunch en diner: voor 8 op de 10 Nederlanders is dat vaste prik. Dat blijkt uit onderzoek onder 2.234 Nederlanders.

Van de respondenten eten 3 op de 10 dagelijks 2 stuks fruit eten, terwijl 10% nooit fruit eet. Ook de groenteconsumptie laat te wensen over. Slechts 27% van de...

Lees meer