Heb je tips om yoghurt een zoete smaak te geven, naast aspartaam, honing en stevia?

Hoe komen we vier dagen festival, kamperend in een caravan, PuurGezond door?

Op steeds meer festivals ben je niet alleen aangewezen op frites, broodjes hamburger en bier. Steeds vaker is er een groot en ook gezonder aanbod en op sommige festivals staan biologische eetkraampjes. Op RockWerchter kun je bijvoorbeeld fruit, wokgerechten, pasta, broodjes, melk en water kopen.

Je...

Lees meer
Flexitariër

Ook op reis flexitariër

Als je minimaal 1 dag in de week geen vlees eet, ben je flexitariër. Uit cijfers blijkt dat steeds meer Nederlanders zichzelf deze benaming kunnen geven. Toch blijft het lastig deze trend ook op vakantie door te zetten. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 4 Nederlanders op vakantie meer vlees eet dan...

Lees meer
Mary Stottelaar

Drie spruitjes en een blokje bietengelei

Ik houd van zelf koken maar ook van lekker uit eten. Heerlijk om me te laten verwennen met een goede maaltijd. Alleen zit ‘m daar nu vaak het probleem. Het restaurant-diner valt me steeds vaker vies tegen. En dat zit ‘m niet in de ambiance, de heerlijke wijnen of de voortreffelijke smaak van een...

Lees meer

Kindermenu

‘Wij willen kip, patat en appelmoes’, zongen de Kinderen voor Kinderen kindertjes eind jaren tachtig. Afgezien van dat het monotone liedje sowieso niet om aan te horen is, denkt tot overmaat van ramp de doorsnee restauranteigenaar anno 2012 nog steeds dat kinderen niks anders willen eten dan dat....

Lees meer
Foto: Kookblog RozeMarijn

Jojo

Buurtbarbecues zijn echt feestjes voor een eetschrijver. Niet dat er qua eten nou zo geweldig is (meestal vlees van de kiloknaller met sausjes uit potjes en salades die veel te lang van te voren zijn klaargemaakt zodat ze verlept soppend in de zon liggen), maar wel zijn ze een fantastische inkijk in...

Lees meer
Mary Stottelaar

Puur plezier

Laatst bleek weer eens uit onderzoek dat een mediterraan voedingspatroon hartstikke gezond is: veel groente, vaak vis op het menu en ruim gebruik van olijfolie. Maar volgens mij moet daar nog een ingrediënt bij: plezier in eten. Dat viel me namelijk op toen ik een paar weken geleden in Athene was....

Lees meer
Karine Hoenderdos

Blozende pizza

Tergend langzaam vouwde hij het servetje dicht en deed hij de tas open. Opvallend schraapte hij zijn keel. Hij keek goed rond of iedereen in het restaurant het wel kon zien. En pas toen stopte mijn oudste zoon het restant pizza in mijn tas. Terwijl ik me rot geneerde. En licht bloosde.

Het was meer...

Lees meer
Mary Stottelaar

Maestro Italiano

Italianen zijn meesters in de pure keuken. Of het nu gaat om een kop koffie, een pasta of om vis. Door de eenvoudige bereidingen, de keuze voor vooral verse pure producten en het ontbreken van elke vorm van poespas maken ze overal een hemels gerecht van.

Een weekend in Florence heeft me dit weer...

Lees meer
Suzanne Brink

Lang & loom lunchen

Ontdekken waar je gelukkig van wordt is het halve werk en zeker niet makkelijk. Ik weet pas sinds drieëneenhalf jaar dat ik heel erg gelukkig word van lunchen. Op het lyrische af. Ik ontdekte het op vakantie. Het was in Frankrijk weer eens snikheet. We stonden op een camping in de buurt van...

Lees meer
Puur! uit eten

Puur! uit eten

Op zoek naar (h)eerlijk eten en drinken buiten de deur? Neem dan eens een kijkje op de site van culinaire gids Puur! uit eten, met enkel biologische, fair traide en duurzame aanraders.  Op de site vind je restaurants, cateraars, boerenmarkten, boerderijwinkels, alles over kookworkshops en nog veel...

Lees meer