Marjolein de Vlaam

‘Kinderen lusten alles, het zijn echt wereldeters!’

Marjolein de Vlaam: ‘Mijn kinderen waren gewoon niet van die goede eters. Ik vond dat altijd erg jammer en soms ronduit frustrerend aan tafel. Op een gegeven moment ontdekte ik dat mijn kinderen wel open stonden voor proeven en nieuwe smaken als ik ze aan tafel van alles vertelde over de oorsprong...

Lees meer

‘Het leven kan zoveel leuker worden met eten dat je eenvoudig zelf bereidt’

Karin Luiten: ‘Veel mensen vragen zich vaak af “wat moeten we nou weer eten” en vinden het moeilijk steeds weer iets te verzinnen, maar koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met een paar ingrediënten kun je koken waarbij het gerecht smaakt en er uit ziet alsof je je enorm hebt uitgesloofd....

Lees meer
Peter Klosse

‘De weg terug gaat over lekker’

Peter Klosse: ‘Ere wie ere toekomt: de voedingsindustrie is een meester in het beïnvloeden van onze smaakvoorkeuren en onze ideeën over eten. Dankzij de industrie denken veel mensen nu bijvoorbeeld dat koken veel tijd kost, dat vers eten verschrikkelijk duur en moeilijk is en dat een pakje onze...

Lees meer
Jolanda van der Jagt

‘Ik word onrustig als de groentela leeg is’

Yolanda van der Jagt: ‘Laat je voedsel gewoon in zijn waarde, dat is mijn streven. Niet te veel versnipperen, niet te veel toevoegingen, uiteindelijk draait het om de pure smaak van het basisingrediënt in mijn gerechten. De producten die ik kies zijn bij voorkeur biologisch, tenminste als de smaak...

Lees meer
Iris van de Graaf

‘Vers eten van dichtbij én biologisch, dat is voor mij PuurGezond'

Iris van de Graaf: 'Doordat je verse producten eet die maar een korte afstand hebben afgelegd, blijven vitamines en andere voedingsstoffen goed behouden. In een groot deel van de wereld  eet men vooral veel verse producten. Dit kun je goed zien in het boek “What the world eats”. In Westerse landen...

Lees meer
Eric van Veluwen

‘Als je kookt met liefde, dan wordt eten weer emotie’

Eric van Veluwen: ‘Een puur product is voor mij een authentiek product, dat past binnen het seizoen. Het is biologisch geteeld door een producent die ik liefst persoonlijk ken en betaald met een eerlijke prijs. Daar word ik blij van.
Het is bizar dat veel kinderen tegenwoordig denken dat melk uit de...

Lees meer
jac Nijskens

‘Het gaat mij om de rijkdom aan smaken’

Jac Nijskens: ‘Puur is voor mij vers uit de tuin en zo van de boom geplukt. En dan gaat het voor mij om de rijkdom aan smaken en niet of iets lekker of vies is. Ik wil een zo groot mogelijke variatie van smaken bereiken en die is te vinden in de vele groenten die er zijn. Neem nu de aardpeer. Die...

Lees meer
Irene Smit

‘Even stilstaan bij wat je aan het doen bent, in plaats van dat gehaaste koken en liefdeloze eten’

Irene Smit: ‘We jagen en jachten. We kopen kant-en-klaar maaltijden, pakjes en zakjes en staan hyperventilerend in de keuken om snel iets op tafel te zetten. Maar mensen worden zich steeds meer bewust dat het ook anders kan. En dat is dan niet eens zozeer vanwege de gezondheid, of vanwege het...

Lees meer
Gees van Asperen

‘Mijn motto is puur, praktisch, lekker en gezond voor zowel volwassenen als kinderen’

Gees van Asperen: ‘Niet vanaf een jaar, maar vanaf de allereerste hap kan een baby al met de pot mee-eten. Je hoeft niet apart te koken of een smakeloos potje op te warmen. Dat is wat ik ouders probeer te leren tijdens mijn workshops babycooking. Daarbij is mijn motto puur, praktisch, lekker, snel...

Lees meer
Yneke Kootstra

‘Wie genoeg beweegt heeft ook meer zin in gezond eten’

Yneke Kootstra: ‘Ik kan me helemaal vinden in de visie van PuurGezond. Zorg gewoon dat je eten goed is! Als je alleen maar calorieën zit te tellen, ga je voeding als een soort vijand zien. Ik zie in mijn praktijk veel mensen die willen afvallen. Zij denken in “goede” en “slechte” dagen, al naar...

Lees meer
Elma Sandee

‘Gezond eten hoort bij gezond leven’

Elma Sandee: ‘In ons centrum begeleiden en motiveren we mensen naar een gezonde leefstijl. We coachen mensen daarbij op het gebied van beweging, voeding en mentale aspecten. Onze missie is mensen gezonder en gelukkiger te maken. Door een gezonde leefstijl verbetert de kwaliteit van leven, mensen...

Lees meer
Sonja van de Rhoer

‘Je kunt veel sneller zelf koken dan met al die zakjes en pakjes’

Sonja van de Rhoer: ‘Kies je voor PuurGezond eten, dan krijg je geen stoffen binnen die je gewoonweg niet nodig hebt. Ik bedoel te veel zout, E-nummers, met name smaakversterkers als MSG en kleur- en/of conserveermiddelen. Ze zijn dan wel wettelijk toegestaan, maar je hebt ze niet nodig. Met pure...

Lees meer