Koken 1 persoon

Eet jij meestal alleen en kost het je ook moeite om voor één persoon lekker te koken zonder veel restjes over te hebben?

 Hierbij wat tips:

  • Kies in plaats van kropsla voor bladsla, rucola of Salanova. Van bladsla en rucola kun je een kleine portie kopen en houd je geen halve krop over. Salanova is kropsla waar je de buitenste bladeren vanaf scheurt. De rest van de krop (met wortel!) zet je in een pot in je keuken, op je balkon of in de tuin. Ideaal om een paar dagen later weer verse blaadjes te eten.
  • Koop vlees niet in de supermarkt maar bij de (biologische) slager. Zo loop je wel de kiloknallers mis. Maar eet jij met smaak je vlees als het dier een verschrikkelijk leven heeft gehad? Bij de (biologische) slager kun je vlees gewoon per stuk, lapje of ons kopen.
  • Eet, als je mensen te eten krijgt, juist groenten die je niet gemakkelijk in je eentje opeet (zoals een hele bloemkool).
  • Een stronk broccoli voor 1 persoon te veel? Kook vandaag de helft en neem 2 dagen later de andere helft voor een roerbakschotel of maak er een salade van. Dat smaakt ineens heel anders.
  • Groenten uit de diepvries smaken prima, bevatten net zoveel vitamines en mineralen en met deelblokjes kun je gemakkelijk kleine porties gebruiken en de rest bewaren.

Eet jij vaak alleen? Dan is onze nieuwste download “Koken voor 1 persoon” iets voor jou.
Voor 1 persoon koken kan soms lastig zijn. Hoe vind je de juiste gerechten of boodschappen die passen bij een eenpersoonshuishouden. Daarom helpen we je graag. We hebben een download gemaakt “Koken voor 1 persoon”, die je voor € 7,50 kunt aanschaffen in onze webwinkel. In deze download staan de recepten voor 7 lunchgerechten en 15 hoofdgerechten voor 1 persoon. En een heleboel tips om het inkopen, bereiden en bewaren voor 1 persoon makkelijker te maken.

Recepten voor 1 persoon