Uitstelgedrag

Uitstelgedrag aanpakken

Herken je dit? Je hebt een belangrijke klus te doen of er is een moeilijk gesprek dat je moet voeren op je werk.

Lees meer
high tea

High tea

Zoek je een idee voor een partijtje, voor zomaar, voor een regenachtige woensdag of omdat er iets te vieren is? Denk dan eens aan een high tea voor je kinderen en een paar vriendjes of vriendinnetjes. Laat ieder kind 1 of 2 klasgenootjes uitnodigen. Dek de tafel feestelijk, bij voorkeur met...

Lees meer
wandelen

10.000 stappen per dag

De gemiddelde mens zet dagelijks zo’n 6.000 stappen. Maar volgens Japanse wetenschappers is het beter om minstens 10.000 stappen per dag te zetten.

Die extra 4.000 stappen haal je al in een half uur stevig doorwandelen. Iets voor jou, zo’n lekker concreet beweegdoel? Koop een stappenteller en...

Lees meer
4 PuurGezond weekmenu's

Probeer de PuurGezond weekmenu’s

Ben je nog op zoek naar een goed begin van het nieuwe jaar? En wil je puur, gezond, homemade en vooral lekker eten? Wij hebben 4 slanke weekmenu’s voor je gemaakt. In januari kun je die voor slechts € 4,95 downloaden in de webwinkel. Dit maandmenu bestaat uit 4 x 7 dagen met 3 hoofdmaaltijden en een...

Lees meer
Tosti pesto

Vakantietijd = tostitijd

Kinderen smullen van knapperige tosti’s. En in de vakantie heb je vaak meer tijd om ze te maken en lunchen kinderen vooral thuis.
De tosti met ham en kaas is wel het meest bekend, maar probeer ook eens andere varianten:

-      Tosti met plakjes banaan en pindakaas (zoals Elvis Presley ze at!)
-     ...

Lees meer
Vaker peulvruchten

Vaker peulvruchten

6 manieren om vaker peulvruchten te eten:
- Voeg een blikje kikkererwten toe aan een gerecht met couscous
- Maal kikkererwten fijn en meng met tahin, citroensap, paprikapoeder en knoflook tot hummus. Lekker als dip!
- Maak een linzenpaté
- Go Mexican met een wrap met pittig gekruide kidneybonen
- Gebruik...

Lees meer
Weegschaal

5 redenen waarom je niet te vaak op de weegschaal moet staan

  1. Een gewicht wisselt van nature van dag tot dag. Zo’n getal op de weegschaal zegt gewoon niet zo veel. Als je een dag veel zout hebt gegeten, hou je bijvoorbeeld vocht vast. Dat zie je de volgende dag terug op de weegschaal.
  2. Als je verstopping hebt, kun je dat ook terugzien in een hoger gewicht op de...
Lees meer
Zoek de juiste combi's

Zoek de juiste combi’s

Het kost wel wat voorbereiding, maar zo heb je wel een leuk en leerzaam spelletje voor je kinderen. Maak kaartjes met plaatjes van voedingsmiddelen en kaartjes met hun herkomst. Print hiervoor bijvoorbeeld plaatjes uit of knip ze uit een tijdschrift. Weten jouw kinderen de juiste combinaties?
Maak...

Lees meer
Puur! uit eten

Puur! uit eten

Op zoek naar (h)eerlijk eten en drinken buiten de deur? Neem dan eens een kijkje op de site van culinaire gids Puur! uit eten, met enkel biologische, fair traide en duurzame aanraders.  Op de site vind je restaurants, cateraars, boerenmarkten, boerderijwinkels, alles over kookworkshops en nog veel...

Lees meer

Zoet beleg?

Vruchtenhagel, honing, chocopasta of vlokken: het is lekker, maar verder zitten er alleen maar nadelen aan. Zoet beleg levert je vrijwel alleen maar suiker en geen vitamines of mineralen én je eet er al snel te veel van.

Hou je wel van zoete broodjes en wil je wat vervanging? Hier is broodbeleg...

Lees meer
Stevige trommel

Stevige trommel

Geef de lunch mee in een stevige trommel en stop eventueel groenten, salade of klein fruit in een apart bakje. Op deze manier wordt de lunch niet geplet in de tas, blijft het lekkerder tot het middag uur en gebruik je geen milieuonvriendelijke boterhamzakjes.

Lees meer
Ga voor 4 °C

No waste: Ga voor 4 °C

Bij 4 °C is vers eten het langst houdbaar. Stel je koelkast er op in als hij nu nog hoger staat. Zo kun je voedselverspilling tegen gaan.

Lees meer
Sinterklaaskilo's

6 tips tegen de sinterklaaskilo's

De Sint is weer in het land dus de schappen in de winkels zijn weer ruim gevuld met kruidnoten, taai taai, schuimpjes en speculaas. Zo voorkom je dat de kilo’s eraan vliegen in november en december:

  • Koop die eerste zak kruidnoten of taai taai niet morgen al maar zo laat mogelijk.
  • Haal niet teveel...
Lees meer
Waarom is mijn kind zo kieskeurig?

Waarom is mijn kind zo kieskeurig?

Kinderen hebben meer smaakpapillen dan volwassenen. Ze proeven daarom beter en voor hen zijn smaken veel intenser dan voor jou. Iets dat bitter of zuur is, kan voor hen heel anders smaken dan voor jou! Dat betekent niet dat je kinderen niet steeds opnieuw moet laten proeven, zodat ze iets nieuws...

Lees meer
Gerechten als je verkouden bent

Verkouden en grieperig? Dit zijn de beste gerechten voor jou!

Als je verkouden bent, dan is rust en uitzieken natuurlijk het beste. Maar wat extra vitamines en verwarmende dranken helpen om de keel te verzachten en om je weerstand te verhogen. We hebben twee recepten voor je:

  1. Kippenbouillon of soep
  2. Fruitsmoothie

Beterschap!

Lees meer