5 mythes over mediteren

5 mythes over mediteren

Mediteren lastig? Dat valt echt reuze mee. Als je eenmaal weet hoe dan is het verbluffend simpel. Er bestaan best veel fabeltjes over mediteren. Hieronder staan er 5 volgens Davidji, docent meditatie:

  1. Het eerste wat je moet doen is je gedachten stopzetten en het zwijgen opleggen.
  2. Er moet iets...
Lees meer
Adempauze

Neem een adempauze

Je kunt de hele dag wel rennen en vliegen. Niet gek dat je dan ’s middags zo moe bent, dat je lichaam schreeuwt om nieuwe en snelle energie: suiker!

Herkenbaar? Heb je ook vaak aan het eind van de middag of in de avond onbedwingbare trek in suiker of snacks? Misschien neem je niet genoeg rust voor...

Lees meer
Moe na het eten

Waarom heb ik zin in zoet na de maaltijd?

Veel mensen hebben direct na de lunch of het avondeten zin in iets zoets. Gek eigenlijk, omdat je dan toch net gegeten hebt?

Dat werkt zo: alles wat je eet, moet ook verteerd worden voordat je lichaam er echt van kan profiteren. Je maag kan dan wel vol zitten, maar de cellen en spieren hebben nog...

Lees meer

5 tips om langzamer te eten

Snel je bord leeg eten, kan ervoor zorgen dat je ongemerkt te veel eet. Je hersenen krijgen namelijk pas na 20 minuten het seintje “verzadigd” door. Rustig en bewust eten zorgt dat je meer geniet en niet snel te veel eet:

  1. Bekijk je bord. Neem even de tijd om het eten te ruiken en te bekijken. Een...
Lees meer
Stress

Stress? Weg ermee!

Een paar weken hard werken, veel verplichtingen en weinig tijd om te relaxen? Voor je het weet stijgt het stressniveau in je lichaam, maak je meer stresshormonen aan en krijg je klachten. Door stress kun je bijvoorbeeld slechter slapen en last krijgen van hoofdpijn, nek- en rugproblemen,...

Lees meer
Karine Hoenderdos

Wees lief voor krakers

Jouw lichaam is een kraakpand. Vrijwel direct na je geboorte huizen er namelijk – zonder je toestemming - miljarden bacteriën in je darmen. Ongevraagd eten ze dagelijks met je mee en leven ze hun korte, maar vruchtbare leven.

Het zijn wél aardige krakers.

Want in ruil voor kost en inwoning doen...

Lees meer

Doe de TV de deur uit! En wat je nog meer kunt leren van succesvolle lijners

Afvallen is moeilijk, maar er zijn mensen die het wél lukt om blijvend gewicht te verliezen. Dit zijn hun geheimen:

  1. Ze blijven gezond eten en opletten wat ze binnen krijgen. Als je eenmaal bent afgevallen, ga dan niet terug naar je oude eetpatroon.
  2. Ze wegen zichzelf regelmatig en grijpen direct in...
Lees meer
Ruimte in je hoofd

Ruimte in je hoofd

Een kaart voor je jarige tante schrijven, een afspraak met de tandarts maken, die ene rekening nog betalen… Als je veel dingen hebt die je niet wilt vergeten, kunnen ze constant ronddwalen in je hoofd. En dat zorgt voor onrust.
Hou je hoofd lekker leeg en noteer to-do-dingen meteen als ze je te...

Lees meer
Almatuin

De Almatuin

Dit filmpje laat het belang voor de gezondheid zien van groene oases in de stad.

Lees meer
Wekker

Moe? Uitgerust wakker!

Nederlanders zijn massaal moe en ontevreden over het aantal uren dat zij slapen per nacht. Ook overdag kunnen zij de ogen nauwelijks openhouden. Dat blijkt uit een enquête onder 1752 bezoekers van GezondheidsNet.nl.
Van de ondervraagden bleek 67 procent minder dan acht uur per nacht te slapen. Ruim...

Lees meer