4 PuurGezond weekmenu's

Probeer de PuurGezond weekmenu’s

Ben je nog op zoek naar een goed begin van het nieuwe jaar? En wil je puur, gezond, homemade en vooral lekker eten? Wij hebben 4 slanke weekmenu’s voor je gemaakt. In januari kun je die voor slechts € 4,95 downloaden in de webwinkel. Dit maandmenu bestaat uit 4 x 7 dagen met 3 hoofdmaaltijden en een...

Lees meer
Vaker peulvruchten

Vaker peulvruchten

6 manieren om vaker peulvruchten te eten:
- Voeg een blikje kikkererwten toe aan een gerecht met couscous
- Maal kikkererwten fijn en meng met tahin, citroensap, paprikapoeder en knoflook tot hummus. Lekker als dip!
- Maak een linzenpaté
- Go Mexican met een wrap met pittig gekruide kidneybonen
- Gebruik...

Lees meer
Puur! uit eten

Puur! uit eten

Op zoek naar (h)eerlijk eten en drinken buiten de deur? Neem dan eens een kijkje op de site van culinaire gids Puur! uit eten, met enkel biologische, fair traide en duurzame aanraders.  Op de site vind je restaurants, cateraars, boerenmarkten, boerderijwinkels, alles over kookworkshops en nog veel...

Lees meer
Ga voor 4 °C

No waste: Ga voor 4 °C

Bij 4 °C is vers eten het langst houdbaar. Stel je koelkast er op in als hij nu nog hoger staat. Zo kun je voedselverspilling tegen gaan.

Lees meer
Gerechten als je verkouden bent

Verkouden en grieperig? Dit zijn de beste gerechten voor jou!

Als je verkouden bent, dan is rust en uitzieken natuurlijk het beste. Maar wat extra vitamines en verwarmende dranken helpen om de keel te verzachten en om je weerstand te verhogen. We hebben twee recepten voor je:

  1. Kippenbouillon of soep
  2. Fruitsmoothie

Beterschap!

Lees meer
Haal meer uit je training

Haal meer uit je training!

Altijd dezelfde training in de sportschool, of hetzelfde hardlooprondje in het bos? Door gewenning krijgen je trainingen steeds minder effect. Verras jezelf:

  1. Loop je vaste rondje eens andersom
  2. Doe een intervaltraining, perfect voor het verhogen van je conditie! En: een intervaltraining kan ook op de...
Lees meer
ontspanningsoefening

Ontspan je nek

Een oefening om je nek los te maken: buig je hoofd licht voorover. Draai je hoofd vervolgens langzaam naar links. Draai je hoofd in een vloeiende beweging langzaam door naar boven (zodat je schuin omhoog kijkt), dan naar rechts en vervolgens langzaam weer naar de beginstand. Je hoofd heeft nu een...

Lees meer

“Lege” tienermagen

Tieners die uit school komen, hebben vaak een “reuze-honger”. Laat ze liever niet meteen de kast met koek en snoep induiken, maar zorg voor een voorraad fruit, krentenbollen, (ongepelde) noten of rauwkost met dips als hummus of deze frisse dip. Of laat ze een tosti of ei bakken.

Lees meer
Zo haal je de nieuwe beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad

Zo haal je de nieuwe beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad!

Minder zitten en meer bewegen, dat is het devies van de Gezondheidsraad. Onlangs bracht deze instantie nieuwe beweegrichtlijnen uit. Voor volwassenen en ouderen is het advies:

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en...
Lees meer
Dagelijks een ontbijt

Dagelijks een ontbijt

Ontbijten is gezond! Dat geldt voor volwassenen en zeer zeker voor kinderen. Na een lange nacht van ‘vasten’, is je lichaam wel weer toe aan voedingsstoffen. Die voedingsstoffen, zoals eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen, zijn nodig om vol energie de ochtend door te komen. Daarnaast...

Lees meer
2 blokjes chocolade

Een klein blokje chocolade

Dagelijks een klein blokje chocolade is niet zo verkeerd als je denkt. Onderzoek onder  500 mannen van 65 jaar en ouder laat dat zien. Deze mannen mochten dagelijks snoepen van chocolade en: bingo! De traktatie bleek de bloeddruk te verlagen én het risico op sterfte aan hart- en vaatziekten werd...

Lees meer
Daag jezelf uit tijdens het sporten

Daag jezelf uit tijdens het sporten

Loop je tijdens het wandelen of hardlopen al tijden hetzelfde rondje? Tijd om je sportplan op te frissen! Zo zorg je voor een nieuwe uitdaging en houd je sporten leuk. Bovendien “schud je zo je lijf wakker” en dat verbetert je resultaten.

  • Loop hetzelfde rondje, maar begin nu eens aan het eindpunt...
Lees meer
peulvruchtenspreads

Smeersels van peulvruchten

Denk je aan borrelhapjes dan denk je niet meteen aan peulvruchtenspreads. Sterker nog, het klinkt niet gelijk lekker, maar dat is het wel! Met steeds meer aandacht voor plantaardig eten zijn plantaardige spreads straks niet meer weg te denken.

Hier en daar worden ze al verkocht, maar waarom niet...

Lees meer
Water? Gewoon uit de kraan

Water? Gewoon uit de kraan

Inmiddels echt een trend: een flesje water bij je hebben. Zeker bij warme dagen zie je veel mensen met een ‘half litertje’ lopen.

Water drinken is gezond. Maar wist je dat kraanwater uit Nederlandse kranen tot het schoonste water ter wereld behoort? Nederlands kraanwater wordt op meer punten...

Lees meer
Variaties voor in de bidon

Variaties voor in de bidon

Drinken moét bij sporten, dat weet je. Maar soms heb je geen zin in de kant-en-klare hypotone, isotone of hypertone sportdrankjes. Maak dan een van deze acht variaties voor in je bidon. Snel klaar en lekker!

Tijdens het sporten heeft je lichaam behoefte aan vocht, vocht en nog eens vocht. Deze...

Lees meer