Gewoon lekker water

Gewoon lekker water!

Nu de scholen (bijna) weer beginnen, vraag je je vast af wat er in die beker kan. Kies voor water. Water is een van de gezondste dorstlessers, want het is een goede dorstlesser, bevat geen calorieën en geen suikers.

Voldoende drinken is nodig om de vochtbalans op peil te houden en niet vanwege de...

Lees meer
Karaf water op het werk

Water op je werk

Koffie houdt je wakker en het is gezellig om even te kletsen bij de koffieautomaat. Maar het is gezond om veel te drinken, liefst ook water.

Koop daarom een grote glazen kan en neem een citroen of sinaasappel mee naar je werk. Vul de kan met koud water en schijfjes citrusfruit. Ook wat takjes munt...

Lees meer

Welk (mineraal)water past bij het diner?

De keuze voor het soort water heeft invloed op je smaakbeleving. Een handige richtlijn om aan te houden is om het koolzuurgehalte in het water gedurende het diner af te bouwen. Aan het begin van het diner ga je nog veel smaken proeven. Het is daarom verstandig om bij het voorgerecht een sterk...

Lees meer
Slush van watermeloen

Super dorstlessende meloenslush

Van watermeloen maak je een supersimpele slush, die ook nog eens heel dorstlessend is. Maak de meloen schoon en verwijder de pitjes. Maak de meloen met een blender of staafmixer fijn. Zet de meloenpuree een uur in de vriezer en roer door: klaar!

Lees meer

Veilig drinkwater, ook op festivals

In Nederland vinden we veilig drinkwater heel normaal. Het water dat bij ons uit de kraan komt is veilig.  Het wordt immers goed aangeleverd en we kunnen gebruik maken van een vaste, goed aangelegde en gecontroleerde installatie.
Maar hoe zit dit bij tijdelijke waterinfrastructuren op bijvoorbeeld...

Lees meer

Terug van vakantie? Spoel de kraan door!

Wanneer kraanwater langere tijd stilstaat, loopt de kwaliteit wat terug. Door de kranen meteen bij thuiskomst 1 minuut door te laten lopen, krijg je weer lekker, vers drinkwater.
Het water dat je gebruikt voor dat doorlopen, vang je natuurlijk op. Gebruik het bijvoorbeeld voor huishoudelijke klusjes,...

Lees meer
De perfecte zomerdag

Jouw perfecte slanke zomerdag

Het wordt warm deze week! Heerlijk, zo’n zomers vakantiegevoel. Het voelt nóg lekkerder als je op een gezonde manier geniet van de zomer. Zo bijvoorbeeld:

  • Sta héél vroeg op (wat dacht je van 6 uur?) en ga dan sporten, het liefst in de natuur. Een wandeling in pittig tempo, een stukje rennen of...
Lees meer

Thee uit eigen tuin

Nu is het de tijd om kruiden in potten te zetten op je balkon of vensterbank, of in de tuin. Zelfgemaakte kruidenthee is een heerlijke dorstlesser en bevat nul calorieën. Voorbeelden?

  • Muntthee: lekker fris en munt groeit (nee: woekert!) snel in de tuin
  • Verveine: zachte citroensmaak, ook heel lekker...
Lees meer
Mineraalwater

Feiten over water

Bekijk de feiten over mineraal- en bronwater in deze video.
Er is wel 1 kanttekening: water uit de kraan is uiteraard nog duurzamer.

Lees meer
Vermoeid

Ik ben vaak zo moe in de zomer, wat kan ik daaraan doen?

Hoge temperaturen maken dat veel mensen zich minder energiek voelen. Als je onvoldoende drinkt en wel veel zweet, kun je je vermoeid voelen. Vul daarom het vocht, dat je verliest door zweten, weer aan. Drink minstens 2 liter per dag.

Lees meer
Fluitketel

Dilemma: waterkoker, heetwaterkraan of keteltje?

Wat is de meest duurzame manier om water te koken? Kassa Groen geeft het antwoord.

Lees meer
Kraanwater

De wereld achter de kraan

Drinkwater lijkt heel gewoon, maar wist je dat er ongelofelijk veel bij komt kijken? Deze korte video toont de wereld achter de kraan.

Lees meer