Couscousfritata

Met eieren en groenten maak je de lekkerste maaltijden boordevol goede voedingsstoffen. Dat bewijst deze frittata wel.

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

250 gram couscous
2 uien
1 groene paprika
400 gram tomaten
4 eieren
2 eetlepels roomboter of olie
50 gram geraspte kaas
3 takjes peterselie
3 takjes basilicum

Bereiden

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met peper. Pel en snipper de uien. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Was de tomaten en snij in plakken. Klop de eieren los met peper en zout.
  • Verhit de boter of olie in een grote koekenpan. Bak de ui en paprika al omscheppend 2 minuten. Neem het uimengsel uit de pan en schenk het eimengsel in de pan. Schep de couscous erop. Leg de tomaten erop. Verdeel de ui en paprika erover. Bestrooi het met de geraspte kaas.
  • Bak het geheel afgedekt ongeveer 10 minuten zachtjes tot de kaas gesmolten is en alles door en door warm is. Knip de peterselie en basilicum fijn en strooi over de omelet.

Tip: In plaats van couscous kun je in dit gerecht ook bulgur gebruiken. Houd bij bulgur de tijd voor het wellen aan die op de verpakking staat aangegeven.

 

Veel groenten eten is een van de pijlers van PuurGezond eten. Wil je hier meer over weten, lees dan ons boek "Eet Meer,! Lekker in je vel met PuurGezond.
Je schaft het aan in onze webwinkel

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met bulgur en couscous