havermoutpannenkoekjes

Havermout is puur en gezond. Daarom houden wij erg van havermout. Bijvoorbeeld in deze pannenkoeken.

ontbijtgerecht
6 stuks

Ingrediƫnten

35 gram havermout
1 rijpe banaan
1 ei
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 snufje zout
1 eetlepel honing
eventueel een scheutje water of melk (koemelk, amandelmelk of sojamelk)
kokosolie (om in te bakken)

Bereiden

  • Maal de havermout fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Snij de banaan in stukjes en voeg toe aan de havermoutmeel. Maal dit samen fijn.
  • Kluts het ei en voeg toe aan het havermoutmengsel. Voeg hier kaneel, bakpoeder, zout en honing aan toe en mix tot een glad beslag. Voeg eventueel een scheutje melk of water toe als het beslag te dik is.
  • Verhit de kokosolie in de pan en bak in de pan 3 kleine pannenkoekjes tegelijkertijd. Draai de pannenkoekjes zodra in het beslag luchtbellen ontstaan.
  • Doe opnieuw wat kokosolie in de pan en maak de overige pannenkoekjes. Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer ze.

Variatietips

  • Serveer met plakjes (gebakken) appel.
  • Serveer met rood fruit.

Wil je meer havermout ontbijtinspiratie? We hebben een download met 15 ontbijtrecepten voor je gemaakt. Te koop in onze webwinkel voor 2,50 euro. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met bananen