Hoe maak je chimichurri kruidenmix?

Chimichurri is een pikante en geurige kruidenmix die gegrild vlees zo heerlijk Argentijns laat smaken. Ook lekker losgeroerd met wat olijfolie als pittige dip. Volop kant-en-klaar te koop. Maar ook deze kruidenmix kun je natuurlijk zelf maken. Bewaar het mengsel in een goed afgesloten bakje.

Meng 1 eetlepel pittig gerookt paprikapoeder met 1 theelepel gedroogde oregano, 1 eetlepel gedroogde tijm, 1 eetlepel gedroogde basilicum, 1 eetlepel gedroogd bonenkruid, 1 eetlepel knoflookpoeder en 1 eetlepel uienpoeder. Meng er 1 theelepel zwarte peper en zout naar smaak door. Meng alles goed in een vijzel en stamp tot alle kruiden en specerijen ongeveer even groot zijn.

Tip

Ook lekker om gehakt mee op smaak te brengen. Gebruik voor 500 gram gehakt 1 eetlepel van het mengsel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met kruiden