Hoe maak je feta in olie?

Misschien wel het meest beroemde product uit Griekenland: feta! De kaas gemaakt van geiten- en schapenmelk heeft een heerlijk licht scherpe smaak en is daardoor een uitstekende smaakmaker. In de supermarkt is feta (naturel) in een blok verkrijgbaar, maar ook kant-en-klaar in blokjes gesneden met olie en specerijen in een pot. Deze laatste variant is ook heel makkelijk zelf te maken.

Snij een blok feta van 150 gram in kleine blokjes. Doe de feta in een weckpot. Haal de blaadjes van 1 klein takje oregano en tijm af en hak deze fijn. Snij 1 teentje knoflook in dunne plakjes. Voeg de kruiden samen met de knoflook en een theelepel peperkorrels aan de feta toe. Roer alles voorzichtig door elkaar. Schenk de weckpot vol met zonnebloemolie, zodat alle feta onder de olie staat.

Zet de feta voor enkele dagen in de koelkast, zodat alle aroma’s erin trekken. Maximaal 2 weken bewaren.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met kaas