Hoe maak je kruidenboter met knoflook?

Kruidenboter kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt er eigenlijk elk kruid in doen dat je lekker vindt. Standaard kruidenboter maak je met peterselie en bieslook. Maar denk ook aan basilicum, dragon, rozemarijn of tijm.

Zorg ervoor dat 150 gram roomboter goed zacht is, zodat je erdoorheen kunt roeren. Het beste is om de boter een tijd op kamertemperatuur zacht te laten worden. Als je haast hebt, kun je de boter in kleine blokjes snijden. Je hakt 1 eetlepel bladpeterselie goed fijn en snijd 1 eetlepel bieslook in splinterdunne stukjes. Een teen knoflook fijnsnijden of tot puree verwerken met een vijzel. Roer de kruiden en knoflook met een spatel door de zachte boter, breng op smaak met peper en zout. Voor de liefhebber een drupje citroen.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met kruiden