Hoe maak je lasagne met zalm en spinazie?

Het wordt langzamerhand een klassieker in het koelversvak: lasagne met zalm en spinazie. En dat kan ik me ook wel voorstellen want deze lasagneschotel is echt een heel lekkere variant op lasagne. In deze homemade versie hebben we lekker veel groente verstopt.

Voor 4 personen maak je 500 ml bechamelsaus volgens een van onze eerdere homemade afleveringen. Was 1 kilo spinazie en laat goed uitlekken. Pel en snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook.

Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie en bak hierin zachtjes de ui en de knoflook tot de ui glazig wordt. Zet het vuur hoog en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Bak tot de spinazie geslonken is. Laat de spinazie uitlekken. Bestrooi met zout en peper.

Leg nu alle overige ingrediënten voor de lasagne klaar: 250 g lasagnebladen, 200 gram gerookte zalm, 200 gram verse zalm in stukjes of zalm uit blik (van velletjes en graatjes ontdaan) en 4 tomaten in plakjes.

Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne op door laagjes van de ingrediënten in de schaal te doen. Begin met een beetje bechamelsaus, daarop leg je een paar lasagnebladen daarop spinazie en plakjes tomaat. Dek dit weer af met lasagnebladen en schep er saus op en verdeel de zalm erover. Ga zo door tot alles op is. Eindig met bechamelsaus.

Bestrooi de schotel met een paar eetlepels geraspte kaas. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200 °C) en laat de lasagne in ongeveer 25 tot 35 minuten gaar en goudbruin worden.

Tips
  • Je kunt ook diepvriesspinazie nemen die je laat ontdooien. Meng de spinazie met de ui en de knoflook. Neem 500- 600 gram diepvriesspinazie.
  • Ook lekker om te maken met courgette in plaats van spinazie. Neem ongeveer 600 gram courgette voor dit recept.
  • Volvette kaas levert het mooiste goudbruine korstje op. Je kunt hiervoor overigens heel goed een restje kaas nemen.
503548509152509153509154511145 510100 511499
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
4 reacties4
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:
Yvonne Spetgens
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

Yvonne Spetgens -   3 maanden 1 week geleden   1510174866 nog geen score.
Hoe gezond is bechamel saus?

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
PuurGezond (redactie)
Vind ik leuk
0

PuurGezond (redactie) -   3 maanden 1 week geleden   1510213897 nog geen score.
Beste Yvonne,
Waarschijnlijk vraag je je dat af omdat de saus wordt gemaakt met roomboter? Roomboter is zo ongezond niet: http://www.puurgezond.nl/eet/ju...gezond/. Daarnaast krijg je per persoon
toon meer ...
met die bechamelsaus maar 12,5 gram boter binnen. Dat is slechts een eetlepel.
Groetjes, Christel (redactie PuurGezond)

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Linda De vries
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

Linda De vries -   1 jaar 4 dagen geleden  1487060589 nog geen score.
Hi, kun je deze lasagne ook een dag van te voren maken?

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Mary Stottelaar
Vind ik leuk
0

Mary Stottelaar -   1 jaar 4 dagen geleden  1487094286 nog geen score.
Hi linda, Ja dat kan prima. Je zou de schotel helemaal kunnen voorbereiden tot het moment dat je de schotel in de oven moet plaatsen. Bewaar de schotel tot die tijd afgedekt in de koelkast. Goed idee trouwens :)

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Vegan lasagne

Vegan Lasagne

Dit gerecht begon als een wild idee maar pakte zo goed uit dat het een blijvertje werd. We hebben de pastavellen vervangen door gebakken knolselderij, voor een heerlijke aard­achtige smaak. De basilicum-cashewroom is heel makkelijk te maken en maakt...

Lees meer
Chocolade-hazelnoot

Pure chocolade met gember, sinaasappel en hazelnoot

Een heerlijke zelfgemaakte variatie met chocolade

bereidingstijd 10 minuten
wachttijd 1 uur

Lees meer
Oosterse champignons

Oosterse champignons

Champignons passen overal bij en zijn ook nog eens supersimpel klaar te maken. Deze Oosterse variant geeft meteen een andere dimensie aan de klassieke champignonnetjes.

hoofdgerecht
1 persoon
bereidingstijd: 25 minuten

Lees meer
Hoe maak je bloemkoolpizza

Hoe maak je bloemkoolpizza?

Ideaal voor iedereen die koolhydraatarm wil eten! Maar ook als je gewoon meer groenten in de maaltijd wil hebben. Maak eens een pizzabodem van bloemkool.

Lees meer
Ontbijttortilla

Ontbijttortilla met avocado

Echt een verwenontbijtje! 

2 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Lees meer
Gnocchi

Hoe maak je gnocchi?

In de supermarkt liggen ze altijd een beetje verborgen: gnocchi di patate. Misschien wel omdat kant-en-klare voorgekookte gnocchi eigenlijk niet zo lekker zijn. Je moet ze echt een keer zelf maken, om verliefd op deze pastavariant te worden.

Lees meer
Bruinebonensoep

Hollandse bruine bonensoep

Een heerlijke soep voor als het buiten koud is: Hollandse bruine bonensoep

4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Lees meer
Hoe maak je hutspot

Hoe maak je hutspot?

Januari is natuurlijk stamppotmaand bij uitstek. Lekker, vooral als je het zelf maakt en je niet laat verleiden tot een bak kant-en-klare stamppot die je alleen maar in de magnetron hoeft te schuiven. Bovendien kun je er zelf net wat meer groenten in...

Lees meer
Salade van roergebakken wilde spinazie

Salade van roergebakken wilde spinazie

Al eens grove wilde spinazie gegeten? Echt een keer proberen. Het smaakt vooral lekker als je het roerbakt. Wij maakten er deze simpele maar heerlijke salade mee. 

bereidingstijd: 10 minuten
2 personen

Lees meer
Hoe maak je tapas?

Hoe maak je tapas?

Gewoon heel erg lekker, die pittige Spaanse hapjes. Je kunt er uren voor in de keuken staan, maar het kan ook razendsnel! Voor de eerste 6 hapjes heb je maar 20 minuten nodig. De andere hapjes kosten je wat meer tijd, maar dan heb je wel een complete...

Lees meer
Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta

Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Hoe maak je heel snelle zuurkool?

Hoe maak je heel snelle zuurkool?

Zelf traditionele zuurkool maken is ontzettend leuk, maar je moet er wel geduld voor hebben. Het proces van zuurkool maken kost namelijk minimaal 6 weken. Heb je die tijd niet en wil je toch geen zuurkool uit een zakje? Dan is dit recept een...

Lees meer
Kaassoesjes van boerenkaas

Kaassoesjes van boerenkaas

hapje
40 tot 50 stuks

Lees meer
Hoe maak je oosterse pompoensoep?

Hoe maak je oosterse pompoensoep

Pompoensoep is echt iets van deze tijd van het jaar. Je kunt er heerlijk mee variëren. Maak bijvoorbeeld eens deze oosterse variant met currypasta en kokosmelk. 

Lees meer
Salade met mandarijn en brie

Salade met mandarijn en brie

4 personen

Lees meer
Hoe maak je cranberry-compote?

Hoe maak je cranberry-compote?

Het klinkt altijd zo exotisch: cranberry’s. Maar wist je dat ze gewoon van Hollandse bodem komen? De kleine rode bessen met hun karakteristieke smaak groeien bijvoorbeeld volop op Terschelling. Traditioneel eet je cranberry’s als compote bij wild...

Lees meer
Quinoa-salade

Quinoa salade

4 personen
bereidingstijd 50 minuten

Lees meer
Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

Wil je meer groenten in de maaltijd of wil je aardappelpuree met minder koolhydraten dan is deze aardappel-knolselderijpuree een aanrader. Kan niet mislukken en minstens zo lekker als gewone aardappelpuree. 

Lees meer
Peulvruchtenparade

Peulvruchtenparade

4-6 personen

 

 

Lees meer
Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

Het is niet direct het meest gezonde pastarecept uit de Italiaanse keuken, maar lekker is het zeker! En zelfgemaakt smaakt een stuk lekkerder dan uit een zakje. Eet er een flinke (tomaten)salade of wat gekookte broccoli bij.

Lees meer