paneermeel perfecte restverwerking

De laatste tijd probeer ik zo min mogelijk eten weg te gooien. Sindsdien hoef ik geen pakjes paneermeel meer te kopen. Ik maak mijn paneermeel namelijk zelf. Van brood, broodjes, ciabatta en stokbrood dat ik over heb. 

Leg overgebleven oud brood in de oven. Dat doe ik als ik net iets in de oven heb gebakken en de oven nog warm is, dat scheelt energie. Terwijl de oven afkoelt, wordt het brood lekker krokant.

Verkruimel het gedroogde brood met de hand of - als je heel fijn paneermeel wil hebben - in de keukenmachine.

Je kunt er ook kruidenpaneermeel van maken door er in de keukenmachine ook wat knoflook en (gedroogde) kruiden door te doen. Pittige paneermeel maak je door een gedroogd pepertje mee te vermalen. Gebruik het paneermeel voor het paneren van bijvoorbeeld schnitzels of vis.

Tip

<dd">

  • Gemalen gedroogd brood kan je in een afgesloten blik enkele weken bewaren, behalve als je er verse kruiden of knoflook door gemalen hebt. Die liever direct verwerken.

</dd">

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met brood