Kersensiroop met een bittertje

voor ca. 600 ml

Maak jij zelf sprankelende frisdrank, exotische vruchtendrankjes of limonadesiroop? Het is op dit moment dé trend. Maar waar haal je goede recepten vandaan? De Zweedse Tove Nilsson, kok en sommelier, weet raad. In haar boek "Limonade, fris & snacks" geeft ze uitstekende basisrecepten voor siropen, frisdrank, maar ook voor het maken van ijskoffie, bubble tea (thee met bubbels) én komboecha (een gefermenteerde theedrank). Recepten voor lekkere snacks maken het boek compleet. Maak bijvoorbeeld popcorn en dan niet naturel of met zout, maar met zeewier en wasabi voor extra pit. En wat denk je van zelf tortillachips maken met diverse salsa's. We zijn heel blij dat we een recept uit het boek met jullie mogen delen. En wie schrikt van de suiker die er in gaat: dat is nodig omdat siroop anders bederft.

Ingrediënten

500 g kersen
270 g ruwe rietsuiker
300 ml water
½ theelepel citroenzuur (drogisterij of online)
150 ml versgeperst citroensap (2-3 citroenen)
geraspte schil van 1 citroen
¼ theelepel aroma van bittere amandelen*
¼ theelepel zout
cocktailkersjes, ter garnering

Bereiden

  • Breng in een steelpan de kersen met de suiker, het water en citroenzuur aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken, zodat de kersen stukkoken en de siroop felrood en een beetje troebel wordt.
  • Neem de pan van het vuur en voeg het citroensap, de rasp, de aroma en het zout toe. Laat afkoelen.
  • Zeef het sap door een doek, giet het in schone glazen flessen en bewaar het in de koelkast.
  • Meng het sap met (spuit)water naar smaak en ijs en garneer met een cocktailkersje.

 

*Aroma van bittere amandelen is te koop in delicatessenwinkels. Er is ook amandelaroma verkrijgbaar in de supermarkt van dr. Oetker of maak het zelf van bittere amandelen. Het is essentieel, want amaretto, tiramisu, bitterkoekjes, chocolade en kersendrank zouden lang niet zo lekker zijn zonder de smaak van bittere amandelen. Die unieke smaak zit in de pitten van steenvruchten (perziken, nectarines, abrikozen, pruimen en kersen).

Tip: Als je vruchtenwijn maakt, bijvoorbeeld kersen- of pruimenwijn, laat dan de pitten mee gisten, heel of gekneusd. Dat geeft die lekkere bittere amandelsmaak. Omdat je siroop voor frisdrank niet zo lang kookt, moet je om datzelfde effect te bereiken aroma toevoegen.

Dit recept komt uit: Tove Nilsson, Limonade, fris & snacks, Good Cook, ISBN9789461431424, 121 pagina's, € 17,50

Bestel bij Bol.com

466669459462459463459464460833 466672 466278
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

Salade van roergebakken wilde spinazie

Salade van roergebakken wilde spinazie

Al eens grove wilde spinazie gegeten? Echt een keer proberen. Het smaakt vooral lekker als je het roerbakt. Wij maakten er deze simpele maar heerlijke salade mee. 

bereidingstijd: 10 minuten
2 personen

Lees meer
Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta

Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Hoe maak je heel snelle zuurkool?

Hoe maak je heel snelle zuurkool?

Zelf traditionele zuurkool maken is ontzettend leuk, maar je moet er wel geduld voor hebben. Het proces van zuurkool maken kost namelijk minimaal 6 weken. Heb je die tijd niet en wil je toch geen zuurkool uit een zakje? Dan is dit recept een...

Lees meer
Kaassoesjes van boerenkaas

Kaassoesjes van boerenkaas

hapje
40 tot 50 stuks

Lees meer
Hoe maak je oosterse pompoensoep?

Hoe maak je oosterse pompoensoep

Pompoensoep is echt iets van deze tijd van het jaar. Je kunt er heerlijk mee variëren. Maak bijvoorbeeld eens deze oosterse variant met currypasta en kokosmelk. 

Lees meer
Salade met mandarijn en brie

Salade met mandarijn en brie

4 personen

Lees meer
Hoe maak je cranberry-compote?

Hoe maak je cranberry-compote?

Het klinkt altijd zo exotisch: cranberry’s. Maar wist je dat ze gewoon van Hollandse bodem komen? De kleine rode bessen met hun karakteristieke smaak groeien bijvoorbeeld volop op Terschelling. Traditioneel eet je cranberry’s als compote bij wild...

Lees meer
Quinoa-salade

Quinoa salade

4 personen
bereidingstijd 50 minuten

Lees meer
Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

Wil je meer groenten in de maaltijd of wil je aardappelpuree met minder koolhydraten dan is deze aardappel-knolselderijpuree een aanrader. Kan niet mislukken en minstens zo lekker als gewone aardappelpuree. 

Lees meer
Peulvruchtenparade

Peulvruchtenparade

4-6 personen

 

 

Lees meer
Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

Het is niet direct het meest gezonde pastarecept uit de Italiaanse keuken, maar lekker is het zeker! En zelfgemaakt smaakt een stuk lekkerder dan uit een zakje. Eet er een flinke (tomaten)salade of wat gekookte broccoli bij.

Lees meer
Mosselsoep met saffraan en witte wijn

Mosselsoep met saffraan en witte wijn

4 personen
bereidingstijd: 45 minuten

Lees meer
American pancakes

Hoe maak je American Pancakes?

Echt een feestelijk verwenontbijt, deze kleine dikke Amerikaanse pannenkoekjes. Het recept komt uit ons boek "PuurGezond! Slank in 8 stappen".

Lees meer
salade geroosterde biet zonder suiker

Salade met geroosterde bieten en pecorino romano

lunch- of hoofdgerecht 
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
hoe maak je stoofvlees italiaans

Hoe maak je stoofvlees op z'n Italiaans?

Het wordt weer eens tijd om je huis te vullen met de heerlijke geuren van een lekkere pan stoofvlees. Veel werk? Juist niet. Zo’n stoofschotel staat snel op en daarna heb je er bijna geen omkijken meer naar.

Lees meer
Kokosyoghurt en gebakken peer

Kokosyoghurtpannenkoek met gebakken peer

4 personen
Ontbijtgerecht

Lees meer
Pizza zelf maken

Hoe maak je pizza?

Wat pizza betreft kn je volop kiezen voor gemakkelijk: pizza laten bezorgen door de pizzakoerier of een verse of diepvriespizza afbakken in de oven.

Je kunt het jezelf ook iets minder gemakkelijk, maar wel leuker en lekkerder maken door de pizza...

Lees meer
vegan linzenpate

Linzenpaté

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 50 minuten

Lees meer

Hoe maak je pindakaas?

Ik heb nooit begrepen waarom pindakaas zo verguisd werd als broodbeleg. Gelukkig is dat verleden tijd. Het is rijk aan gezonde vetten, vitamine E en het smaakt gewoon lekker. Met de pindakaas uit de supermarkt is niet zo veel mis, het is een vrij...

Lees meer
Wortel-sinaasappelsmoothie met gember

Wortel-sinaasappelsmoothie met gember

Voor 4 glazen
Bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer