Oosterse champignons

Champignons passen overal bij en zijn ook nog eens supersimpel klaar te maken. Deze Oosterse variant geeft meteen een andere dimensie aan de klassieke champignonnetjes.

hoofdgerecht
1 persoon
bereidingstijd: 25 minuten

ingrediënten

½ bakje champignons
100-150 gram kipfilet of kippenblokjes
½ ui
1 teentje verse knoflook
1 chilipeper
1 eetlepel olie
spicy spices naar smaak
2 eetlepels sojasaus
1 cm verse gember of 1 theelepel gemberpoeder
peper, liefst grof gemalen

bereiden

  • Bostel of veeg de aarde van de champignons. Je kunt de steeltjes eraf snijden maar ik laat ze eraan (nooit tijd, weet je wel).
  • Snij de kipfilet door de helft en snij daar weer kleinere blokjes van.
  • Snij de champignons in vieren. Kleine champignons kun je gewoon heel laten (of je kunt voorgesneden champignons kopen).
  • Snij ook de ui, de knoflook en de chilipeper fijn.

In de pan:

  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui, de knoflook en de chilipeper aan.
  • Bak de kippenblokjes hier even in aan, totdat je geen rauw vlees meer ziet. Haal ze uit de pan.
  • Doe in dezelfde pan de sojasaus en de champignons. Roer goed om en voeg de overige specerijen toe.
  • Doe er nu de kipblokjes weer bij en bak nog mee.
  • Het gerecht is klaar als de champignons geslonken zijn.

In de oven:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng alle ingrediënten in een ovenschaaltje.
  • Zet de schaal in de voorverwarmde oven op 200 °C. Check na 15 minuten of de kip gaar is. Als dat niet zo is, laat je het geheel nog 10 minuten verder garen.

Lekker met getoaste volkoren boterhammen (met geitenkaas), rijst of (rijst)noedels.

Dit recept mochten we overnemen uit het boek Gezond koken voor één.

 

 

 

 

 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Lunchrecepten