Pompoensalade met geroosterde amandelen

Pompoen past ook heel goed in een salade. Rooster de pompoen in de oven, iets laten afkoelen en je hebt een prachtige basis voor een salade.

4 personen
Bereiden: 15 minuten
Oven: 20 minuten

Ingrediënten

900 g geschilde pompoen, in parten
een handje amandelen
1 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el vloeibare honing
150 g fetakaas, verkruimeld
gemengde slamelange
1 tl gedroogde oregano
 

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180° C boven-/onderwarmte.
  • Besprenkel de parten pompoen met olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Rooster de partjes ca. 20 minuten in de oven. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
  • Rooster de amandelen in de koekenpan.
  • Meng ondertussen in een grote kom de balsamico, olijfolie, knoflook, honing en fetakaas. Leg de parten pompoen op de slamelange en verspreid de dressing er overheen.
  • Bestrooi met een beetje oregano en de geroosterde amandelen.

 

Veel groenten eten is gezond. Het is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten? Lees het boek "eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Je koopt het voor €21,- in onze webwinkel

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Saladerecepten