Rijst met zalm en courgette

Lekkere combinatie, zalm en courgette!

4 personen
bereidingstijd: 40-45 minuten

Ingrediënten

200 gram zilvervliesrijst
2 grote courgettes (750 gram)
1 teentje knoflook
1 ui
4 eetlepels olijfolie
400 gram zalmfilet
1 blikje maïskorrels (300 gram)
½ dl witte wijn
¾ dl room
4 takjes dille

Bereiden

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de courgettes schoon, was ze en snij in blokjes. Pel en snipper de knoflook en ui.
  • Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en ui zachtjes. Voeg de courgette toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Snij de zalm in stukjes. Laat de maïs uitlekken. Voeg witte wijn, zalm, maïs en room toe en laat het geheel ongeveer 2 minuten stoven.
  • Schep de rijst door het courgettemengsel. Breng op smaak met peper. Garneer met fijngeknipte dille en serveer direct.

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten? Lees dan ons boek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Het boek bevat ook 70 gezonde lekkere en gemakkelijk te maken recepten. Te koop voor €21,- in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met rijst