salade vijgen en spek

Vijgen? daar is het nu de tijd voor!

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

4 plakjes dik gesneden bacon
1 krop botersla of andere neutrale sla
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
mespunt honing
mespunt grove mosterd
8 verse vijgen
4 eetlepels walnoten
50 gram pittige blauwaderkaas (bijvoorbeeld Roquefort)
 

Bereiding

  • Bak de plakken bacon rustig uit totdat ze mooi krokant zijn. Leg ze even op een keukenpapiertje om het vet af te deppen.
  • Was de sla en haal de nerven eruit. Laat de sla uitlekken in een vergiet. Het beste is om de sla in een slacentrifuge te drogen.
  • Klop in een kom een vinaigrette van olijfolie, azijn, honing, mosterd en peper. Begin met een flinke hoeveelheid olie, voeg dan de azijn, honing en mosterd toe.
  • Snijd de vijgen in de lengte door de midden. Bak in een droge pan de vijgen kort met de opengesneden kant naar beneden totdat ze mooi bruin zijn. De vijgen zijn nu gekarameliseerd.
  • Meng de vinaigrette door de sla. Leg de bacon en de vijgen er op. Bestrooi met de walnoten en de in stukjes verkruimelde kaas.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met vlees