Sandwich met walnotenpesto

Walnootpesto, een lekkere hartige smaak. Natuurlijk maak je deze zelf.

lunchgerecht
2 personen 
bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

30 gram walnoten
2 handen rucola
4 eetlepels olijfolie
rasp van ½ (biologische) citroen
2 eetlepels citroensap
4 sneetjes volkoren zuurdesembrood (of een andere lekkere broodsoort)
40 gram harde schapenkaas in plakjes
enkele cherrytomaatjes
2 eetlepels honing

Bereiden

  • Hak de walnoten fijn in een blender of keukenmachine samen met de rucola, 2 eetlepels olijfolie en het citroenrasp en sap. Breng op smaak met peper.
  • Besmeer 2 sneetje brood dik met dit mengsel. Verdeel de kaas erover.Snij de tomaatjes in plakjes en leg ze op de kaas.
  • Besmeer de andere 2 sneetjes brood met honing en leg deze met de besmeerde kant op de kaas.
  • Verhit een koekenpan. Bestrijk de sandwiches aan beide kanten met de resterende olie en bak de sandwiches in een paar minuten bruin en knapperig.
  • Direct serveren.

Alleen lunchen? Neem dan de helft van de walnotenpesto nu en bewaar de andere helft voot later/ Ook lekker door de pasta.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met brood